More

  DECIZIE. Măsură importantă luată la nivel județean pentru a salva vieți

  Consilierii județeni sătmăreni au luat, marți, în cadrul unei ședințe extraordinare, o decizie foarte importantă pentru salvarea de vieși omenești. S-S-a aprobat astfel indicatorii tehnico-economici și și cheltuielile legate de proiectul ,,Creșterea siguranței traficului pe drumurile județene în județul Satu Mare – iluminarea trecerilor de pietoni”. Astfel, Toate trecerile de pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate printr-un proiect ambițios cu finanțare europeană!
  Ședință extraodinară
  Ședința extraordinară de marți a Consiliului Județean Satu Mare a avut, pe ordnea de i, două proiecte de hotărâre.
  1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Creșterea siguranței traficului pe drumurile județene în județul Satu Mare – iluminarea trecerilor de pietoni”.
  2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea proiectului ,,Creșterea siguranței traficului pe drumurile județene în județul Satu Mare – iluminarea trecerilor de pietoni” și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea depunerii lui spre finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.
  Ambele proiedte au fost aprobate, astfel că, în urma acestei decizii, toate trecerile de pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate printr-un proiect ambițios cu finanțare europeană!
  Proiect de peste 20,5 milioane de lei
  Pentru o mai bună vizibilitate și reducerea riscului de accidente rutiere, în dreptul a 316 treceri de pietoni din intravilanul localităților vor fi montați stâlpi de iluminat, amplasați bilateral și dotați cu aparate de iluminat cu tehnologie LED.
  Pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului va fi folosită lumină asimetrică, iar stâlpii vor fi controlați printr-un sistem de telegestiune.
  Proiectul în valoare de 20,5 milioane de lei va fi dezvoltat cu fonduri prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE