More

  DRAMĂ la URGENȚE. S-a stins o fetiță de numai șase luni. Ce acuză familia

  Dramă la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare. O fetiță de numai șase luni s-a stins în noaptea de luni spre marți, după ce a fost adusă aici pentru o viroză respiratorie. Familia tinerei spun că fetița a decedat la urgențe, dar cadrele medicale susțin că aceasta decedase deja pe Ambulanță.

   

  Ce spune familia?

  În noaptea de luni (18 februarie( spre marți (20 februarie), o mamă din Vetiș a solicitat o Ambulanță pentru fetița ei de numai șase luni. Aceasta suferea de o viroză respiratorie, dar datorită faptului că starea ei de sănătate s-a agravat, mama a chemat ambulanța.
  Din nefericire, însă în condiții în care familia fetiței nu le cunosc deocamdată, copila a decedat.

  ”A murit o fetiță de circa 6 luni din Vetiș, care la data de 19 februarie a mers cu mama ei la Urgență în municipiul Satu Mare. Cu răceală, nimic altă boală din câte știm. Medicii de la UPU au zis că azi dimineață o să-i facă analize, iar în câteva ore i-au dat mamei vestea că fetița a murit. Motivul: că i s-a oprit inima. Familia cere mai multe explicații în acest caz și nu este mulțumită cu un diagnostic atât de sec”, au spus membru ai familiei pentru PresaSM.

  Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Satu Mare au declarat pentru PresaSM că decesul bebelușului s-a produs în ambulanță, la Unitatea de Primire Urgențe a ajuns decedată în data de 20 februarie, ora 01,22. Pentru date suplimentare legate de cauza decesului se așteaptă rezultatele examenului anatomopatologic.

  Ce spun cadrele medicale

  Fetița a fost externată zilele trecute din Spitalul Județean Satu Mare și a fost dusă acasă de către familie, la domiciliul din comuna Vetiș, scrie PresaSM.ro. În noaptea de luni spre marți, familia a sunat la Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 după ce micuța nu a mai dat semne de viață.

  Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Satu Mare a ajuns la fața locului și a început manevrele de resuscitare. Din păcate, micuța nu a răspuns eforturilor depuse de medici, și a murit în ambulanță, în drum spre Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

  Conform datelor PresaSM, micuța ar fi avut semnele unei viroze puternice, iar în ziua precedentă ar fi avut o diaree severă. Se presupune că micuța s-ar fi deshidratat sever, a intervenit o complicație medicală care ar fi produs decesul.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE