More

  Week-end de excepție pentru elevii școlii sătmărene de scrimă, la Budapesta

  Școala de scrimă sătmăreană a fost din nou la înălțime și s-a întors acasă cu rezultate deosebite de la cea de a 3-a etapă a Circuitului Micii Olimpici, desfășurată în week end la Budapesta.

  Spadasina sătmăreană, Kurtinecz Johanna a câștigat medalia de aur la Budapesta la categoria U13 fete individual. A fost o repetiție excelentă pentru sportive noastră înaintea participării la Campionatul European de la Napoli.
  Johanna este componentă a lotului național de cadete a României care peste două săptămâni va concura în premieră la Campionatul European organizat la Napoli, Italia.
  De remarcat că la Budapesta la categoria U13 au fost înscrise 107 de spadasine. Johanna a înregistrat zece victorii la rând la Budapesta
  Urmează un cantonament la Izvorani, alături de ceilalți doi sătmăreni, participanți la Europene, respectiv Ana Tomșa și Mézinger Márton.
  Tot la Budapesta , la Cupa Vasas – Memorialul Kulcsár Győző, categoria U13, sora mai mică a Johannei, Júlia s-a clasat pe locul 7, iar Denisa Crișan pe 8. Pentru Satu Mare au mai tras Maia Farcaș, Tankóczi Fruzsina Gertrúd și Mara Mateș.
  Sâmbătă s-a desfășurat concursul la categoria U13 individual băieți, unde Mézinger Máté a fost doar la o tușă distanță de a urca pe podium, fiind învins pe tabloul de opt cu 15–14 de Mihai Tahu (Quarto București). Máté s-a calasat la final pe locul 5. La aceeași categorie au mai reprezentat școala sătmăreană , Molnár Dávid, Rareș Farcaș, Kovács-Kuruc András. La această categorie au participat 124 de spadasini!

  Nectaria Zoicaș aur, Bélteki Emília argint la categoria U 10
  Sâmbătă, la categoria U10 , fetele noastre, Nectaria Zoicaș și Bélteki Emília au ajuns până în finala mare, ambele fără înfrângere. Ultimul asalt al acestei categorii a fost extrem de disputat, la final , Nectaria a câștigat cu scorul de 7–6.
  Nectaria a obținut medalia de aur și trofeul uriaș al învingătorilor, iar Emília a luat medalia de argint. Octavia Pop s-a clasat pe locul 5, pe planșă a urcat și Melisa Bute. La această categorie au fost înscrise 42 de spadasine.

  Haller Mark, cel mai bun la U10
  La categoria U10 sportivul sătmărean, Haller Márk a fost cel mai bun din cei 75 de spadasini înscriși în concurs.
  Cu o prestație excelentă Mark și-a depășit clar adversarii și după 12 meciuri castigate la rând s-a impus cu 10-3 și în marea finală.
  La această categorie școala sătmăreană a mai fost reprezentată de Doloczki Dániel, Erdei Máté Bence și Nagy Hunor, toți trei fiind calificați pe tabloul principal.

  Finală sătmăreană la U17
  În ultima probă aCupei Vasas – Memorialul Kulcsár Győző, la categoria U17 fete am avut o finală sătmăreană – a doua de la Budapesta.
  Ilyés Jázmin și Kurtinecz Johanna s-au întrecut în (probabil) cel mai frumos duel al competiției, câștigat la final de Jázmin, scor 15–14! Jázmin a obținut medalia de aur și trofeul uriaș, Johanna – după aurul câștigat la categoria U13 – clasându-se pe locul 2.
  La aceeași categorie Kurtinecz Júlia s-a clasat pe locul 15, iar de la școala sătmăreană le-am mai avut pe Denisa Crișan, Nyisztor Krisztina și Haller Anna, toate calificându-se pe tabloul principal într-un concurs cu 110 de participante
  Felicitări antrenorilor: Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Szabó Rudolf.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE