More

  CSM Olimpia începe play-off-ul acasă cu Crișul Sântandrei

  Liga 3 la fotbal trece de vineri, 29 martie, la faza a doua. Vom avea practic două campionate diferite în seria a 10-a. Cu primele patru clasate luptându-se în play off pentru locurile ce duc la barajul de promovare. Și cu ultimele șase clasate în play out , încercând să evite ultimele două locuri ce duc, teoretic, în județ.

  Va fi ultimul weekend în care se va juca de la ora 15.00. Odată cu intrarea în luna aprilie, ora oficială de start va deveni 17.00.
  Așa cum se știe, CSM Olimpia Satu Mare va juca în playoff, iar CSM Victoria Carei și Olimpia MCMXXI Satu Mare în playout.
  CSM Olimpia Satu Mare va juca sâmbătă pe teren propriu împotriva celor de la Crișul Sântandrei. În sezonul regulat sătmărenii au câștigat ambele meciuri cu 2-1.
  CSM Victoria Carei va juca și ea pe teren propriu, în aceeași zi, contra celor de la Minerul Ocna Dej.
  Iar Olimpia MCMXXI Satu Mare va juca vineri, în deplasare, pe terenul celor de la Sănătatea Cluj.

  Sistemul din faza a 2-a
  Faza a II-a. În fiecare serie se va disputa un play-off (între primele patru clasate) și un play-out (între celelalte 6 echipe).
  Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4).
  Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
  Locul din clasamentul final al sezonului regular va da ordinea în tabela Berger corespunzătoare play-off-ului / play-out-ului (ex. locul 1 în sezon este poziția 1 în play-off, locul 5 în sezon este poziția 1 în play-out ș.a.m.d.).
  Faza a III-a. În această fază vor participa doar echipe din play-off, 20 în total – primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii. Se vor disputa două runde de baraj:
  Runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în 10 dueluri în dublă manșă, după cum urmează (echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în retur):
  B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
  B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9
  Runda finală – cele 10 câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, după cum urmează (gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți):
  Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10
  Cele 5 învingătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2.
  Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE