More

  Liga a 3-a: CSM Olimpia- Crișul Sâmtandrei 1-2 (0-1). Înfrângere dureroasă la început de play-off

  Echipa de fotbal de la CSM Olimpia Satu Mare a suferit o înfrângere neașteptată , pe teren propriu  în fața formației Crișul Sântandrei, în prima etapă a play-off-ului Ligii a 3-a, scor 1–2.
  Bihorenii au învins cu 2-1 sâmbătă la Satu Mare și au produs surpriza etapei în play-off-ul Seriei 10 din Liga 3. Fără golgheterul Ioan Hora suspendat după cartonașul roșu de etapa trecută și cu Cristi Oros pe banca de rezerve, abia revenit după o răceală puternică, Crișul s-a dovedit „o nucă tare” pentru candidata la baraj din Satu Mare. Iar acum s-a apropiat la două puncte și le suflă în ceafă jucătorilor de la CSM Olimpia în lupta pentru locul de baraj.
  De remarcat că pentru Crișul este al optulea meci consecutiv fără înfrângere în vreme ce sătmărenii pierd al doilea meci pe teren propriu în acest an după, 0-1 cu Victoria Carei și rămân fără succes acasă în 2024.
  În meciul de sâmbătă , disputat pe terenul Stadionului Olimpia Daniel-Prodan elevii antrenorului Cosmin Iuhas au început în forță, Moussa Samake și Zsiga Ervin irosind  primele ocazii la poarta lui Anca Trip.
  CSM Olimpia a rămas în posesie, însă cei care au marcat au fost bihorenii, oarecum contrar cursului jocului. Centrarea lui Marius Balogh l-a găsit la colțul scurt pe Robert Popescu, care, după ce la depășit pe Paul Copaci, a înscris cu capul sub bara porții apărate de Denis Moldovan (0–1).
  Băieții noștri au rămas în atac, dar fără a-și crea mari ocazii până la pauză.
  După pauză nu s-a schimbat nimic în joc: băieții noștri nu au putut desface defensiva bihoreană, care „și-a parcat autocarul” în fața porții apărate de ex-olimpistul Iulian Anca-Trip.
  Defensiva noastră   a greșit din nou în minutul 70, când după o pasă venită de la Ionuț Ban din stânga în fața porții, juniorul  Constantin Trip,   nemarcat, a trimis mingea în poartă (0–2).
  Trei minute mai târziu CSM Olimpia reușește să reducă din diferență: Gueye Mansour i-a pus mingea excelent lui Samake, care l-a depășit pe Anca-Trip, și a înscris în poarta goală (1–2).
  La ultima fază a meciului gazdele au cerut  un penalty după ce Popescu a atins mingea cu mâna în careu la o centrare venită  spre  Mansour.
  Scorul a rămas neschimbat, iar cu acest eșec CSM Olimpia este deja la nouă puncte distanță în spatele liderului SCM Zalău, care va fi următorul adversar al echipei noastre în etapa a doua. Totodată Crișul se apropie la două puncte, păstrțnd locul trei în clasamentul seriei a 10-a.
  Etapa viitoare, sâmbătă 6 aprilie, de la ora 17:00, Crișul Sântandrei va evolua tot în deplasare, de data aceasta pe terenul echipei CSM Sighetu Marmației.
  Declarațiile  antrenorilor  
  „După aspectul meciului putem spune că este o înfrângere dureroasă. Problemele de lot, care sunt cu accidentările, ne fac ca să trebuiescă să improvizăm, să jucăm cu băieți care nu sunt în formă. Din păcate asta ne costă. Eu cred că ne-a lipsit un pic șansa și jucători, ca Oanea, Micaș, Mureșan, Adam.
  Pe total, nu știu, dacă este meritată victoria Sântandreiului, dar, dacă au făcut-o, trebuie să-i felicităm. Noi să lăsăm capul în jos, să muncim. și să ne ducem la Zalău, să arătăm caracter și să câștigăm.”- Cosmin Iuhas- CSM Olimpia Satu Mare
  „Echipa a făcut un joc bun de deplasare. Am stat bine din punct de vedere defensiv și am contraatacat periculos de fiecare dată când am avut ocazia. Este o victorie meritată sută la sută și îi felicit pe băieți pentru felul cum au jucat. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci indiferent de adversarul pe care îl avem în față”- Gheorghe Ghiț- Crișul Sântandrei.
  CASETA TEHNICĂ
  CSM OLIMPIA SATU MARE – CRIȘUL SÂNTANDREI 1-2
  Au marcat: Mousa Samake 73 / Robert Popescu 15, Constantin Trip 70
  CSM Olimpia: D. Moldovan – R. Burdeț, R. Prodan, P. Copaci (60 G. Mansour), A. Ferenți (60 A. Zbona), Em. Negru (78 T. Negru), N. Pop (78 Em. Morar), E. Zsiga, V. Chinde, C. Zamfir, M. Samake. Antrenor: Cosmin Iuhas
  Crișul: I. Anca Trip – L. Hadadea, R. Turcan, D. Stan, S. Gondor, C. Trip, A. Achim, Al. Sorian (76 C. Ntchinda), I. Ban, M. Balogh (80 L. Prundaru), R. Popescu. Antrenor: Gheorghe Ghiț
  Arbitri: Florin Tudor Jurca – Cristian Cășuț (ambii din Arad), Mihai Lucian Berariu (Moroda – Arad)
  Observatori FRF: Cristian China și Florin Gherghel (ambii din Baia Mare)
  În celălalt meci din play-off:
  SCM Zalău – CSM Sighet 0-0
  Clasament
  1.SCM Zalău 1 0 1 0 0-0 42
  2.CSM Olimpia Satu Mare 1 0 0 1 1-2 33
  3.Crişul Sântandrei 1 1 0 0 2-1 31
  4.CSM Sighetu Marmaţiei 1 0 1 0 0-0 28
  sursa foto: Alfredo Alcaraz

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE