More

    O seară românească de excepție, la Carei!

     

    Eveniment

    peste 150 de iubitori de folclor din Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare au petrecut de ”Lăsatul secului” la invitația prietenilor de la ”Curs de dans popular pentru adulți” susținut de inimosul Adrian Pașca

     

              A devenit deja o tradiție ca în luna martie, înaintea intrării în Postul Paștelui, inimosul Adrian Pașca de la Ansamblul Ceatăra să organizeze la Carei un adevărat regal de folclor românesc.

    Ajunsă la cea de a opta ediție, ”Seara românească” a adunat vineri la sala de evenimente Victoria din Carei peste 150 de iubitori de folclor…De iubitori de tradiții, de dans și port popular.

    S-a cântat și s-a dansat pe ritmuri din toate zonele României…De la Codru până-n Bucovina, Dobrogea, Banat, Oltenia sau Maramureș.

    Voia bună, mâncărurile de calitate,  jocurile strămoșești și cântecele populare au răsunat întreaga seară …și am zice că distracția a ținut nu chiar trei zile ca-n povești dar până-n zorii zilei de sâmbătă cu siguranță.

    ”Le mulțumesc prietenilor noștri din Bihor, Sălaj, de la Tășnad, Satu Mare și bineînțeles de la Carei. Am petrecut momente minunate împreună nu doar români ci și prieteni maghiari și am avut invitați și din afara țării. Sunt oameni care vin la cursurile de dans popular, oameni care și doresc ca în timpul lor liber să învețe să joace românește. S-au creat prietenii și relații deosebite între oamenii din medii diferite și de vârste diferite. ” ne-a spus Adrian Pașca , profesor de muzică și dans popular și cel care se confundă practic cu activitatea Ansamblului ” Ceatăra ” Carei.

    Următoarea întâlnire e programată la Oradea pe 16 iunie.

    Până atunci, Adrian Pașca te așteaptă  la o întâlnire săptămânală să te distrezi și să înveți să joci românește. Cursul se ține la Satu Mare și Carei.  Înscrieri se fac la tel. 0745 935 207.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE