More

    Pizmă și năduf

        Vom începe această Caricatură cu o scurtă nominalizare a cifrelor seci care au rezultat în urma celor 30 de etape ale sezonului regulat. De fapt vă promisesem această retrospectivă. Cele mai multe victorii au aparținut liderului (19), iar la celălalt capăt al performanței se situează Botoșaniul cu doar 3. La meciuri egale excelează Galațiul care a terminat nedecis în 16 partide, juveții lui Mititelu dovedindu-se cei mai pragmatici cu doar patru rezultate de egalitate. La capitolul înfrângeri tot FCSB-ul merită lăudată cu doar patru partide în care nu a luat nici un punct (două în fața Rapidului), cea mai năpăstuită fiind Dinamo care a ieșit de 17 ori cu capul plecat de pe gazon.

     

    Dacă trecem la capitolul goluri aici apar și alte echipe la superlativ, Rapid de exemplu având cele mai multe goluri înscrise (55), iar CFR alături de FCSB cu cele mai puține goluri primite (25). Recordurile negative revin lui  Dinamo cu doar 22 de goluri înscrise și Botoșaniului cu cele mai multe goluri primite (52). În privința golaverajului din nou FCSB și CFR dețin supremația cu +25, iar Botoșaniul încheie clasamentul cu -22.    Pronosticul pe care l-am preconizat săptămâna trecută în ceea ce privește numărul de victorii ale gazdelor în prima etapă a sezonului decisiv nu prea mi s-a adeverit. Dacă în grupa rezervată echipelor care luptă pentru titlul de campioană am cam avut dreptate, două din cele trei meciuri încheindu-se cu victorii ale oaspeților (pe Giulești și în Gruia), la grupa rezervată luptei pentru evitarea retrogradării au fost victorii pe linie ale gazdelor, primele cinci clasate învingând ultimele cinci clasate, mărind astfel decalajul între ele.

    Avem o medie bună a golurilor înscrise pe meci (3). De fapt cifra 3 este reprezentativă pentru această etapă, în cinci partide înscriindu-se exact 3 goluri, gazdele înscriind în total 16 goluri iar oaspeții doar 8. Rapid – Farul 1-2 cu pizmă; CFR – Univ. Craiova 1-2 pe bune; FCSB – Sepsi 2-1 normal dar ciudat(!); „U” – Botoșani 3-0 fără replică; Oțelul – Poli Iași 1-0 îngrijit; Hermannstadt – Dinamo 3-0 categoric; UTA – Voluntari 4-3 într-un joc care candidează la ttitlul de cel mai frumos meci al acestei ediții de campionat; Petrolul – „48” 1-0 la închiderea etapei.

    Să vedem cum arată clasamentele: în grupa campionat 1. FCSB – 35p; 2. Rapid – 27,5p; 3. Univ. Craiova 27,5p; 4. CFR – 26,5p; 5. Farul – 24,5p; 6. Sepsi – 21,5p, iar la grupa retrogradare 1. „U” – 24p; 2. UTA – 23p; 3. Hermannstadt – 23p; 4. Petrolul 20,5p; 5. Oțelul – 20p; 6. Poli Iași – 16,5p; 7. „48” – 15.5p; 8. Dinamo – 14,5p; 9. Voluntari – 14p; 10. Botoșani – 10,5p. Vă reamintesc că în această fază golaverajul nu contează, departajarea în caz de egalitate de puncte făcându-se după poziția din clasament la sfârșitul sezonului regulat.

    Nu pot să nu trec peste acest început de sezon decisiv, cum l-am denumit mai sus, fără a atrage atenția asupra unor „coincidențe”. Unul din punctele forte al principalei contracandidate a liderului este galeria. În prima săptămână această galerie a fost decapitată chiar dacă anul acesta este una dintre cele mai cuminți din țară (excepția fiind petardele la care se vede că se renunțase). Nu se compară cu huliganii și xenofobii de la alte echipe. Principalii jucători ai unei echipe ce urma să întâlnească liderul au fost tăiați de pe lista titularilor din diverse motive (accidentări, bulversări, acuzații de dopaj, intimidări…) tocmai atunci. Nu mai pun la socoteală arbitrajul vădit tendențios de pe Giulești. După această pauză competițională de două săptămâni sunt curios cum va fi atacat Hagi, pentru că acolo FRF-ul are un cuvânt de spus.

    Na (!), că mi-am vărsat năduful! Opriți războaiele!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE