More

    Debutează Olimpiada Tehnică 2024, cu un număr record de participanți: aproape 1.200!

    • Ediția a XI-a a competiției începe în 18 aprilie și este organizată în mai multe centre ale Delgaz Grid din cele 20 de județe unde activează compania;
    • Participă personalul operațional cu activitate de teren care gestionează rețeaua de gaz de aproape 26.000 km a companiei;
    • Pentru al doilea an consecutiv, va fi organizată și Olimpiada Tehnică pentru Juniori;
    • Finala competiției va avea loc în toamnă, la Centrul de Instruire Profesională de la Mediaș;

     

     

    Olimpiada Tehnică, cea mai importantă competiție din domeniul distribuției gazelor naturale organizată de Delgaz Grid, care aliniază la start 1.183 de angajați ai companiei, un număr record față de edițiile anterioare, debutează joi, 18 aprilie, cu etapa locală. În concurs s-a înscris personal operațional cu activitate de teren care gestionează rețeaua de gaz a Delgaz Grid, în lungime de aproape 26.000 km.

     

    Etapa locală constă într-un test teoretic, în urma căruia cei care vor obține cele mai bune rezultate vor parcurge etapa zonală și ulterior pe cea finală – care se va desfășura în toamnă, la Centrul de Instruire Profesională de la Mediaș. În finală, pentru al doilea an consecutiv, tinerii din școli profesionale cu care Delgaz Grid are încheiate parteneriate pentru învățământ dual se vor putea înscrie la Olimpiada Tehnică Junior.

     

    „Faptul că, an de an, Olimpiada Tehnică reunește tot mai mulți specialiști din domeniul distribuției gazelor naturale dovedește dorința colegilor noștri de perfecționare și spiritul de competiție. Să nu uităm nicio clipă, ei sunt cei care asigură toate operațiunile necesare pentru buna funcționare a rețelei de gaz, indiferent că este caniculă sau ger, și tocmai de aceea le apreciez munca de zi cu zi, dar și faptul că participă la o competiție în care fiecare se pregătește și își dorește să fie cel mai bun”, afirmă Cristian Ifrim, director general adjunct al  Delgaz Grid.

     

    Olimpiada Tehnică se desfășoară pe cinci categorii de specialitate: Mentenanță – revizie rețea, revizie posturi de reglare, construcții montaj și protecție anticorozivă, remediere defecte și intervenții; Activități speciale – detectare, localizare; Măsură – înlocuiri și mentenanță contoare, montări și setări corectoare; Sudură – activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel) și Lucru sub presiune.

     

    Olimpiada Tehnică este un proiect intern al companiei Delgaz Grid ajuns la cea de-a XI-a ediție. A fost inițiat de tineri ingineri, care au gândit și transpus în realitate această competiție ca mod de perfecționare pentru angajații din aria de distribuție a gazelor naturale care au activitate de teren.

     

    De-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi nu doar un mecanism de a-i antrena pe angajați pentru a le fi recunoscute meritele, ci și o modalitate de învățare continuă și un schimb de experiență între colegi care își desfășoară activitatea în 20 de județe din țară, organizați în 12 Centre de Operațiuni Rețea Gaze Naturale. Nu în ultimul rând, pentru elevii care au participat în 2023 la Olimpiada Tehnică Junior competiția a însemnat un pas înainte în procesul de învățare, mai ales pentru cei care vor alege să lucreze în domeniul distribuției gazelor naturale.

     

    Delgaz Grid speră ca această competiție să se transforme în viitor într-una la nivel național, prin implicarea și a altor companii de distribuție a gazelor naturale.

     

     

     

     

     

    Despre Delgaz Grid

     

    Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE