More

  DISTRUGERI. Furtuna a făcut ravagii la Satu Mare

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, prin apel la 112, pompierii militari sătmăreni au fost solicitați să intervină în următoarele situații:
  Pagube însemnate
  – Degajare elemente de construcție instabile în municipiul Satu Mare, Aleea Humulești și str.Prahova;
  – Cabluri de curent căzute pe partea carosabilă în municipiul Satu Mare, str.Nicolae Iorga;
  – Panou publicitar desprins în municipiul Satu Mare, cartierul Soarelui
  – Antenă căzută pe fire electrice în municipiul Carei,str . Tudor Vladimirescu
  – Copac căzut pe carosabil în municipiul Satu Mare, str. Botizului
  Atragem atenția cetățenilor să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.
  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
  Cod Portocaliu de vânt
  Reamintim faptul că în cursul zilei de marți județul Satu Mare s-a aflat sub cod portocaliu de vânt. În intervalul menționat vântul s-a intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 80…85 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, având aspect de vijelie.
  Vântul a avut intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.
  Au fost înregistrate viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE