More

  Doi cetățeni români cu dreptul de a conduce suspendat, depistați de polițiștii de frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat în trafic și în punctul de trecere a frontierei, doi cetățeni români aflați la volanul unor autoturisme, deși aveau dreptul de a conduce suspendat.

  Concret, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Sarasău, un autoturism înmatriculat în Franța.

  La solicitarea polițiștilor de frontieră, bărbatul în vârstă de 40 de ani, domiciliat în județul Maramureș, nu a putut prezentat un permis de conducere, iar în urma unor verificări suplimentare s-a constatat faptul că avea suspendat dreptul de a conduce.

  Un alt caz similar a fost constatat în această dimineață, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Un cetățean român în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în România, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieșire din țară. Cu ocazia verificării documentelor, polițistul de frontieră a constatat că dreptul de a conduce al tânărului a fost suspendat din ianuarie 2024 până la finalul lunii mai 2024.

  În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărui drept a fost suspendat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE