More

  EXERCIȚIU – STINGERE INCENDIU IZBUCNIT LA O STAȚIE DE CARBURANȚI ÎN MUNICIPIUL SATU MARE

  Conform programului de pregătire pentru intervenții în diferite situații de urgență, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat , astăzi, 25.04.2024 a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

  Situația tactică a fost reprezentată de un incendiu produs la un operator economic din municipiul Satu Mare, distribuitor al carburanților uzuali, dar și de tipul GPL, unde prin apel la 112 este semnalat un incendiu la o pompă de alimentare cu carburant, existând pericolul propagării acestuia la rezervorul de GPL.

  Exercițiul s-a desfășurat simulând condiții reale de avertizare și de intervenție operativă în cel mai scurt timp. Astfel, pentru a gestiona optim situația de urgență, la locul producerii incendiului, s-au deplasat peste 20 de cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime, o ambulanță SMURD și o Autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM).

  Succesiv cu lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare- salvare, care a identificat o victimă ce prezenta semne ale intoxicației cu fum.

  După finalizarea exercițiului, situația a fost readusă la normal, operatorul economic putându-și relua activitatea.

  Astfel de exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență.

  Pe parcursul exercițiului s-a urmărit:

  – asigurarea suportului logistic necesar efectuării manevrelor de forţe şi mijloace în teren pentru desfăşurarea acţiunilor operative de intervenţie;

  – evacuarea persoanelor și animalelor din zona afectată;

  – supravegherea factorilor de mediu, a surselor de pericol complementare şi neutralizarea acestora.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE