More

    FLAGRANT. Sătmăreni arestați pentru trafic de droguri de mare risc

    La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

    Astfel, unul dintre bărbații cercetați a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat peste 30 de grame de 4-MMC, cunoscut sub denumirea de mefedronă (drog de mare risc), pe care ar fi procurat-o de la o altă persoană cercetată.

    În sarcina acestuia din urmă s-a reținut că, pe parcursul lunii aprilie 2024, ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de 4-MMC către consumatori din județul Satu Mare.

    În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate 370 de grame de 4-MMC (drog de mare risc), un cântar electronic de precizie, sume de bani în lei și euro, obiecte purtând urme de substanță, telefoane mobile precum și alte mijloace de probă.

    De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.

    La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore.

    Ieri, 15 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați, pentru 30 de zile.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE