More

  FOTO. A doua zi de proteste la Registrul Comerțului. Se cer salarii adecvate

  Funcționarii de la Registrul Comerțului Satu Mare au protestat miercuri pentru a doua zi consecutiv, fiind nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Astfel că, miercuri, timp de o oră, în ciuda vremii potrivnice, angajații de la Registrul Comerțului au ieșit în stradă în fața instituției pentru a-și face publice nemulțumirile.
  ”Facem protestul acesta timp de trei zile fără afectarea programului de lucru, între 13.30 și 14.30, din cauza salariilor indecente și solicităm modificarea grilei de salarizare a personalului din ONRC. Din păcate nu ne bagă nimeni în seamă și de aceea am recurs la aceste proteste. Am făcut grevă japoneză, iar dacă în aceste trei zile nu ne va băga nimeni în seamă va fi protestul la București, unde colegii vor picheta Ministerul Justiției pentru obținerea salariilor mai mari”, a declarat , Florentina Florescu, reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare.
  Nemulțumirile angajaților vizează nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției. Protestatarii solicită Guvernului majorarea cu 15% a veniturilor și revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică.
  În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:
  23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor;
  26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției;
  Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE