More

  FOTOGALERIE. CEREMONIE Jandarmii sătmăreni, sărbătoriți solemn de ziua lor

  Prefectul Radu Roca a fost prezent la manifestările de la Satu Mare dedicate Zilei Jandarmeriei Române 

  Jandarmii sătmăreni au fost sărbătoriți solemn, într-un cadru festiv, de Ziua Jandarmeriei Române. La manifestările care au avut loc în curtea unității Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare a fost prezent și prefectul Radu Roca, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul Cancelariei, Radu Iancu. De asemenea, a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, precum și viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș. 
  S-a trecut în revistă Garda de Onoare, apoi a fost intonat Imnul de Stat al României, urmat de un serviciu religios.
  A luat apoi cuvântul șeful IJJ Satu Mare, col. Gheorghe Vlonga.
  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a afirmat că jandarmii sătmăreni dețin un rol extrem de important în comunitatea noastră și le-a mulțumit pentru promptitudinea și profesionalismul pe care îl demonstrează la fiecare intervenție, redând de fiecare dată cetățenilor sentimentul de siguranță.
  Totodată, prefectul Radu Roca a evidențiat, în cuvântul său, importanța jandarmilor în societatea românească.
  ”Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la 3 aprilie în cinstea semnării de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica a actului domnesc prin care era reorganizat Corpul Jandarmilor ca instituție în slujba asigurării libertăților cetățenești și a ordinii de drept în stat, reprezintă un moment de sărbătoare pentru toți cei care cu profesionalism și responsabilitate asigură climatul de stabilitate și de ordine în societate.
  De Ziua Jandarmeriei, suntem alături de domniile voastre. Personal, am o colaborare excelentă cu instituția dumneavoastră. Ne-ați fost alături ori de câte ori s-a impus. Fie că vorbim de inundații, incendii, sau alte situații de urgență, ați răspuns de fiecare dată „Prezent la datorie” și ați respectat jurământul depus.
  Vă mulțumesc în numele Instituției Prefectului Satu Mare pentru buna colaborare pe care am avut-o în cei doi ani de când am preluat funcția de prefect și să vă asigur că voi fi  alături de dumneavoastră, așa cum a fost de fiecare dată când ați avut nevoie.
  Cu acest prilej, urez tuturor jandarmilor sătmăreni întreaga mea apreciere pentru activitatea pe care o desfășoară, multă sănătate, împliniri personale și profesionale și un călduros La mulți ani!”- prefect Radu Roca.
  Cu ocazia Zilei Armei, pentru implicarea, spiritul de echipă şi profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate, se înaintează în grad înaintea expirării stagiului minim: 1 ofiţer şi 5 subofiţeri, astfel:
  În gradul de colonel – locotenent colonel LUCUȚ CAMELIA – MIHAELA
  În gradul de maistru militar clasa a III – a – M.M. clasa a IV –a Hadade Cristian – Marius
  În gradul de plutonier adjutant șef
  – plutonier adjutant Bărbos Stelian – Antoniu;
  – plutonier adjutant Biro Mihaly – Lorant;
  – plutonier adjutant Ciuleanu Niculiță – Vasile;
  – plutonier adjutant Costin Gheorghe – Radu;
  – plutonier adjutant Kiss Attila.
  În gradul de plutonier adjutant
  plutonier major Micu Ovidiu – Nicolae.
  În gradul de plutonier major – plutonier Erdei Diana – Daciana;
  În gradul de plutonier – sergent major Tomoiagă Mircea – Radu.
  Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 10 ofițeri și 41 de subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri și 10 ofițeri și 46 de subofițeri au fost recompensați cu felicitări.
  Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înfiinţare a jandarmeriei “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853).
  LA MUȚI ANI, JANDARMERIEI ROMÂNE!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE