More

    IMPLICARE. Prefectul cere echidistanță și transparență în ceea ce privește atribuirea pășunilor în UAT Ardud

    La cererea autorităților locale din orașul Ardud, prefectul Ioan Tibil a organizat astăzi la cabinet o întâlnire de lucru la care au fost prezenți viceprimarul orașului Ardud, Nuszer Gyorgy, reprezentanți ai Consiliului Local și ai aparatului de specialitate din Primăria Orașului Ardud, iar la discuții au participat directorul Cancelariei, Radu Iancu și secretarul-general, Cosmin Dorle.
    A fost prezentat stadiul aplicării normelor metodologice de aplicare a OG nr. 34 din 23 aprilie 2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, respectiv măsurile tehnice, organizatorice și economice prevăzute în amenajamentul pastoral, aflate în responsabilitatea consiliului local și a primarului, prin aparatul de specialitate și derulate până la această dată.
    Pe raza UAT Ardud există 97 solicitări de atribuire în folosință a suprafețelor pentru pășunat, pentru care s-a finalizat inclusiv etapa de verificare a cererilor depuse și a documentelor de eligibilitate.
    ”Procesul de atribuire a suprafețelor către fermieri trebuie să se desfășoare în condiții de transparență totală și legalitate deplină, cu respectarea regulamentului și a caietului de sarcini aprobat de autoritățile locale. Este dreptul fiecărui crescător de animale să primească în folosință suprafețe de pășunat, solicit din partea autorităților locale echidistanță și respectarea legilor.
    De asemenea, propun și constituirea unei comisii de verificare, cel puțin anuală, a efectivelor de animale declarate, pentru că declararea falsă a efectivelor de animale duce la rezilierea de drept a contractelor de folosință a pășunii. Nu trebuie să lăsăm loc de suspiciuni, de îndoieli, respectăm drepturile tuturor cetățenilor!” – a transmis la finalul discuțiilor prefectul Ioan Tibil.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE