Istvan Kovacs va arbitra sfertul de finală Barcelona – PSG

0
372
Careianul Istvan Kovacs (39 de ani) a fost desemnat să conducă de la centru meciul retur dintre Barcelona și PSG din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Spaniolii au analizat delegarea lui Istvan Kovacs la Barcelona – PSG, în returul sferturilor UEFA Champions League.
Ce scriu spaniolii despre delegarea lui Istvan Kovacs la Barcelona – PSG
„Românul Kovacs o fluieră pe Barcelona”, a titrat Mundo Deportivo.
Care mai scrie că: „E a doua oară când arbitrul e la un meci al Barcelonei în Europa și prima dată în Champions. Precedentul meci a fost în Europa League, în februarie 2022, cu Napoli.
În vârstă de 39 de ani, românul Istvan Kovacs e considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, făcând parte din grupul Elite de la UEFA. Nu degeaba a fost rezervă în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, Manchester City – Inter Milano, iar apoi a fost ales pentru a conduce semifinala Ligii Națiunilor, în care a jucat Spania.
Va fi pentru a doua oară când arbitrează echipa blaugrana în Europa, dar pentru prima dată în Liga Campionilor. Și va fi a treia oară când o conduce pe PSG, un record. A fost la centru în înfrângerea din acest sezon, 1-4 cu Newcastle, și o victorie în grupe, 5-0 cu Galatasaray, în noiembrie 2019.
Barcelona – PSG (3-2 în tur) se joacă marți, 16 aprilie, de la ora 22:00 în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.
Brigadă românească în “sferturile” Ligii Campionilor
Kovacs va fi asistat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar rezerva va fi Horațiu Feșnic. În camera VAR vor fi nemții Marco Fritz și Bastian Dankert.
Pentru Istvan Kovacs va fi al șaselea meci pe care îl va arbitra în acest sezon de UEFA Champions League, după cele patru din faza grupelor și meciul din optimi dintre Inter Milano și Atletico Madrid, scor 1-0.
Pe lângă prezențele din Champions League, Kovacs are în acest sezon și un meci arbitrat în fazele eliminatorii din Europa League, Villarreal – Marseille 3-1.