More

    Kovacs Balazs dublu medaliat cu argint la Naționale de șah!

    Kovacs Balazs a avut parte de o nouă prestație de excepție la o competiție importantă din lumea șahului românesc.
    Legitimat la CSM Olimpia Satu Mare, Balazs a impresionat la Naționale  în competițiile de șah clasic și la dezlegări în categoria Under 10 ani.
    Kovacs Balazs a devenit vicecampion național la ambele categorii menționate și are asigurată prezența la Europene.
    De altfel,  Kovacs Balazs este singurul sătmărean medaliat la șah clasic în această competiție, evidențiind astfel dominanța sa în domeniu și aducând mândrie orașului său natal.
    Balazs Kovacs este antrenat de Margareta Sarivan la CSM Olimpia Satu Mare, iar antrenori personali sunt Mate Bagi și Nemeth Miklos din Ungaria.
    Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori din acest an au avut loc la  Eforie Nord în perioada 11-21 aprilie 2024. Cu patru competiții desfășurate în aceste zile pline de provocări și excitație – clasic, dezlegări, rapid și blitz – atmosfera a fost una plină de energie și concentrare.
    Cu un număr impresionant de 420 de participanți la campionatul de șah clasic, împărțiți între open și feminin, și 363 de copii și juniori care s-au înscris la probele de dezlegări, competitivitatea a fost la cote maxime. Recordurile au fost doborâte și la șahul rapid și blitz, cu 565 de jucători la rapid și 530 de jucători la blitz, demonstrând o creștere impresionantă a interesului pentru aceste discipline.
    La cei 12 ani ai săi, Dominik Seletye a impresionat la U14
    Tot de la CSM Olimpia Satu Mare la Naționalele de la Eforie a participat și Dominik Seletye.
    Rezultatele obtinute de Dominik Seletye(dublu legitimat la CSM Olimpia Satu Mare si Clubul Sportiv Auto-Karting Rider’s Satu Mare). De remarcat că Dominik a implinit in decembrie 2023, 12 ani iar sătmăreanul  este eligibil doar la categoria U14.unde a fost cel mai tânăr dintre participanții la categorie.
    1- La clasic au fost la start 65 de concurenți iar ăn grupa lui Dominik a avut  27 de concurenți cu ELO mai mare. Iar fiul directorul ACR Satu Mare  a terminat pe locul 30.
    2- La șah- rapid  din 81 de concurenți la U14, aici a pornit de pe pozitia 22 si a terminat pe locul 21!!! – cu un +15,6 la ELO
    3- La blitz erau 77 de concurenti la U14 , Dominik  a pornit de pe pozitia 23 si a terminat pe locul 33.
    ”In acest context apreciem efortul depus de Dominik, a avut curajul să participe si să se confrunte cu multiplii campioni naționali,  a acumulat multă experiență pentru următoarele competiții.   Mulțumim cluburilor pentru sprijin si antrenorilor pentru pregătire.”  A transmis David Seletye, tatăl lui Dominik.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE