More

    VERTICALI PENTRU ROMÂNIA: FOTO/VIDEOREPORTAJUL SĂPTĂMÂNII – INSTANTANEE SPIRITUALE SĂTMĂRENE

    În acest sfârșit de săptămână, Colegiul Național ”IOAN SLAVICI” din Satu Mare a găzduit Olimpiada Județeană de Religie, la care au participat 60 de elevi de Religie Catolică, dar și din Cultul Penticostal, evenimentul fiind organizat de Ministerul Educației Naționale, Episcopia Greco – Catolică de Maramureș și Protopopiatul Greco – Catolic de Satu Mare.

    ”Avem 45 de copii care participă la acest eveniment.

           Lăudat să fie Isus! Bine v-am găsit la această ediție cu numărul 23 a Olimpiadei de Religie Catolică.  Avem 45 de copii din județul Satu Mare care participă la acest eveniment și mulțumiri părintelui protopop Eduard Fischer pentru implicare.

    Este o olimpiadă pe care o realizăm împreună cu frații de Religie Penticostală, cu subiecte unice pe cultul Romano și Greco Catolic. Sperăm ca anul viitor să fie și mai mulți copii implicați.” (Prof. Adrian Roman – Inspector de Religie Greco Catolică – Eparhia Maramureș)

    ”Ne bucurăm ca în această zi să ne aflăm în Liceul Ioan Slavici …

           Aici avem parte pentru întâia oară  pentru Cultul Penticostal, de a organiza împreună cu colegii noștri Olimpiada de Religie Penticostală. Mulțumim colegilor care au acceptat să colaborăm și școlii acesteia frumoase pentru primirea pe care ne-au făcut-o. Ne bucurăm pentru cei care au venit azi, ne rugăm ca Dumnezeu să-i Binecuvânteze și să-i inspire. În toate lucrurile este un început.”

    Ne bucurăm că și-n acest an se organizează Olimpiada de Religie Greco – Catolică și Romano – Catolică, anul acesta împreună cu Cultul Penticostal …

    sub egida Episcopiei Greco – Catolice de Maramureș, care încurajează pe toți copiii capabili să participe la olimpiadă, pentru a – ți arăta cunoștințele asimilate de-a lungul anilor, în materia predată în școli, Religie, fiecare în confesiunea lui. Biserica Greco – Catolică susține în continuare acest demers, prin profesorii de Religie din Județele Satu Mare, Maramureș și din celelalte județe care aparțin, Episcopiei Greco – Catolice de Maramureș de fapt.

    Ne bucurăm că un număr atât de mare de copii s-au înscris și ne dorim ca Bunul Dumnezeu să le rânduiască pașii pe calea adevărului și- a păcii și să facă cunoscută mai departe Evanghelia Lui Christos.”

    ”La Colegiul Național ”Ioan Slavici” se desfășoară etapa Județeană a Olimpiadei de Religie, cultul Greco – Catolic și de Cultul Penticostal …

    cel de-al de-al doilea fiind prima dată prezent la o astfel de competiție. Ne bucurăm să-i găzduim și sperăm ca fiecare nivel de clasă să aibă cele mai bune rezultate. Le urez succes participanților și pe mai departe să aibă curaj pentru Etapa Națională.”

    Punct și virgulă la final de etapă

              Faptul că reprezentanți ai mai multor culte religioase și-au dat mâna în organizarea unui astfel de eveniment, nu poate fi decât îmbucurător și benefic pentru societate. Felicitări organizatorilor pentru realizarea acestui eveniment, dar și elevilor care au participat. Avem nevoie de oameni verticali și cu credință mare în Dumnezeu și, de felul cum lucrăm la acest capitol putem avea / sau nu viitor.

    Puțin câte puțin, putem construi comuniunea socială și spirituală, acea comuniune creștină capabilă de a realiza imposibilul și a da mărturie despre Christos Domnul.

    Într-o lume în care suntem înconjurați din toate părțile de război, haideți să devenim lucrătorii păcii și ai înțelegerii … până nu va fi prea târziu.

    Valeriu Ioan

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE