More  Florin Fabian și ”Poveștile fotbalului romantic”

  Fostul atacant al Olimpiei, Florin Fabian ne invită joi , 23 mai la muzeu. Ne promite o după amiază de poveste și o lansare inedita de carte . O carte în care iubitorii fotbalului din Satu Mare vor regăsi povești ale unui fotbal românesc în care eroii de atunci făceau stadioane pline și scoteau lumea în stradă.
  „Poveștile fotbalului romantic”  vor fi spuse  joi, 23 mai 2024, la ora 16:30, la Muzeul de Artă din Satu Mare, în sala Aurel Popp.
  Au fost invitați să prezinte cartea:
  Dr. Daniela Elena Bălu, renumită pentru contribuțiile sale în literatură și critică literară, va oferi o perspectivă academică asupra lucrării.
  Dr. Marta Cordea, o figură proeminentă în domeniul cultural, va aduce o analiză profundă și captivantă a volumului.
  Dr. Viorel Câmpean, cunoscut pentru studiile și scrierile sale, va completa prezentările cu propria sa viziune asupra „Poveștilor fotbalului romantic”.
  Florin Fabian își invită cu drag prietenii, susținătorii și pe toți cei pasionați de fotbal și literatură să participe la acest eveniment de lansare, subliniind că locurile sunt limitate. „Vă aștept cu drag (în limita locurilor disponibile) să descoperim împreună un prim volum scris într-o versiune personală și prezentat într-un cadru cultural deosebit din urbea sătmăreană,” a transmis autorul.
  Volumul „Poveștile fotbalului romantic” reprezintă o incursiune fascinantă în universul fotbalului de altădată, evocând momentele și personajele care au făcut din acest sport o adevărată artă. Scris într-un stil personal și captivant, cartea promite să fie o lectură esențială pentru orice pasionat de fotbal și de istorie sportivă.
  Ce spune istoricul  dr. Viorel Câmpean
  Istoricul dr. Viorel Câmpean a avut o postare publică online pe facebook FAN CLUB OLIMPIA SATU MARE prin care anunță lansarea cărții.
  ”Florin Fabian, eveniment editorial
  Istoria merge înainte, întotdeauna. Și este ciclică. Lucruri care se știu, mai ales de către istorici. Ne face o mare bucurie să găzduim pe pagina noastră o realizare editorială a unuia dintre principalii colaboratori (inițiatorul, de fapt!) ai paginii noastre. Îl includem, cu toată încrederea, printre gloriile Olimpiei Satu Mare, de aceea am atașat și poza cu Lajos Keizer. Generații care au lăsat ceva fotbalului sătmărean.
  Născut și crescut în „Cartierul fotbaliștilor” sătmăreni, format de Olimpia Satu Mare, mai ales la terenul de zgură de la „PECO” și de la lacul „Pescăruș”, ce frumoase amintiri!, avea să îmbrace  tricoul și altor echipe: Electroputere (Extensiv) și Universitatea Craiova, dar și rivale ale Olimpiei: UTA, POLI Timișoara, Victoria Carei și, chiar (puteți înțelege!) FC Baia Mare. Dar, dragostea lui rămâne cea mai de-aproape, Olimpia Satu Mare. Cea Adevărată!
  Peste tot, și-a făcut treaba. Luna mai a anului 2024 i-a pus în tolbă: un portar câștigător al „Cupei României”, Cristian Blaga cu Corvinul Hunedoara, și doi băieți, Tiago Mureșan și Luca Estan au fost campioni ai Ligii de Tineret. În unsprezecele echipei Corvinul s-a regăsit și Marius Coman, fost component al echipei conduse de Florin Fabian la Recea, golgheter al Ligii Secunde..
  A lăsat loc de „Bună ziua”, peste tot, mai ales Acasă. Și este „Peste tot Acasă” (deși a îmbrăcat  tricoul acestei echipe legendare doar într-un meci amical, cu Mircea Lucescu la timonă).
  Joi, 23 mai 2024, Florin Fabian ne dăruiește un volum intitulat „Poveștile fotbalului romantic”. Este cel dintâi volum dintr-un ciclu care va continua, numai Dumnezeu știe cât! „Povești și despre fotbalul sătmărean”!
  Valoarea volumului este dată și de textul de pe ultima copertă, semnat de cunoscutul cronicar sportiv, Alin Buzărin,
  Acest mesaj este un îndemn la lectură, spre dragostea de romantism și de fotbalul de altădată, ROMANTIC! Felicitări, Florin Fabian”.
  Invitația lui Florin Fabian
  ”LANSARE DE CARTE
  Dragi prieteni reali și virtuali,
  Am plăcerea să vă anunț apariția primului volum din  ,,Poveștile fotbalului romantic”, o incursiune prin fabulosul univers al fotbalului de odinioară.
  🗓 Evenimentul va avea loc joi 23 mai 2024, ora 16.30, la Muzeul de Artă din Satu Mare, sala Aurel Popp.
  Vor prezenta : dr. Daniela Elena Bălu, dr. Marta Cordea și dr. Viorel Câmpean.
  Vă aștept cu drag (în limita locurilor disponibile) să descoperim împreună un prim volum scris într-o versiune personală și prezentat într-un cadru cultural deosebit din urbea sătmăreană.” a transmis autorul cărții pe pagina personală de facebook.
  Așadar după ”OLIMPIA 100” , Florin Fabian ne surprinde din nou…Felicitări și mult succes!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE