Oașul 1969 e noua campioană a județului!

0
454

Oașul Negrești Oaș e noua campioană a județului Satu Mare și va merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

Elevii lui Vasile Pop au câștigat la limită, scor 1-0, returul finalei cu Talna Orașu Nou și, după 3-3 în tur, au ridicat la finalul partidei de sâmbătă seara trofeul de campioană.
Am avut parte de o atmosferă deosebită cu o tribună plină a stadionului din Negrești Oaș… Gazdele au avut parte și de o mică galerie, una extrem de activă și colorată cu fumigene, condusă de celebrul SIMI, cunoscut iubitorilor de sport din zonă pentru pasiunea sa pentru Minaur Baia Mare.
Meciul a fost unul echilibrat cu gazdele în prim-plan în primele minute și apoi cu oaspeții reușind să echilibreze prin câteva acțiuni de contraatac.
Prima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Alexandru Mărieș de la gazde, acesta trimițând în bară în minutul 15. Apoi, în minutul 28, oaspeții au replicat prin Gherghel Mihai, însă șutul său a fost oprit de portarul Oașului. Cea mai mare ocazie a primei reprize a avut-o Talna Orașu Nou, când același Gherghel a scăpat singur cu portarul Hora în urma unui contraatac, însă a ratat (min. 40). La pauză, scorul a fost unul alb.
Echilibrul s-a menținut și în partea a doua, după care, în partea a doua, oșenii au început să domine și sa pună presiune pe adversari. Totul a dat roade pentru că în minutul 83, Negreanu a prins un șut excelent din lateral stânga, de la marginea careului de 16 metri, mingea a mușcat din gazon în fața porții și l-a păcălit pe portarul oaspeților, Miclea.
Au urmat minute în care oaspeții s-au aruncat în atac, însă fără succes. Oașul a reușit să câștige cu 1-0 și este noua campioană a județului Satu Mare!
De remarcat că oaspeții au jucat minute bune în partea a doua fără cel mai bun om al lor, Novoselenski iar acest lucru s-a simțit în jocul lor de atac…Chiar și așa , la final, oficialii și jucătorii Talnei au acuzat neacordarea unui penalty. Din păcate festivitatea de premiere a fost umbrită la început de gestului unuia dintre jucătorii de la Talna care a avut de reproșat ceva conducerii celor de la Oașul…Până la urmă atmosfera s-a calmat și festivitatea de premiere a adus ”Hora Bucuriei ” la care au participat jucătorii, oficialii și fanii Oașului.
Trofeul a fost înmiânat de primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.
Meciul a fost arbitrat de Lunca Dragoș, Zsolt Kopriva și Sergiu Neichi. Rezervă a fost Ștefan Bathory, iar observator Alexandru Gherasim.
FELICITĂRI OAȘUL NEGREȘTI OAȘ și succes la baraj! FELICITĂRI TALNA ORAȘU NOU pentru parcursul excelent din acest sezon.
Oașul Negrești: Alexandru Hora – Eduard Dobrai, Milian Urs, Adrian Oros, Lucian Homorozan (cpt.), Ionuț Mitrea, Lusien Contra, Alexandru Mărieș, Erik Piroska, Bogdan Bușică, Raul Negreanu. Rezerve: Denis Bucurenciu, Cătălin Iancău, Vasile Pop, Teodor Pop, Yatarra Yamoussa, David Poptile, Darius Bacanu, Fedor Buciuta, Flaviu Goja. Antrenor: Vasile Pop.

Talna Orașu Nou: Daniel Miclea – Florin Palinceac, Daniel Stoian, Gabriel Costea, Marian Demian (cpt.), Ciprian Cireap, Roger Kecskes, Mihai Gherghel, Eugen Novoselenski, Vlad Negrean, Leonard Nagy. Rezerve: Bogdan Hoban, Janis Bumbar, Janos Bute, Cristian Ardelean, Sandor Erdei, Marian Alexe. Antrenor: Ioan Donca.

Baraj între Oașul și Silvicultorul Maieru
Barajul de promovare în Liga 3 se va juca între Oașul Negrești și Silvicultorul Maieru. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Primul meci se va juca în județul Bistrița-Năsăud, iar al doilea la Negrești-Oaș.
Silvicultorul Maieru este o echipă cu tradiție în fotbalul județean din Bistrița-Năsăud. A jucat în Divizia C mai bine de trei sezoane între anii 1978-1981. În primele două sezoane a fost în serie inclusiv cu Oașul Negrești, respectiv cu alte echipe sătmărene precum Someșul Satu Mare, Victoria Carei, Metalul Carei.
În anul 2022 a reușit să cucerească titlul de campioană în Bistrița-Năsăud, a câștigat barajul de promovare în Liga 3 la masa verde, însă nu a avut susținere financiară și a anunțat Federația Română de Fotbal că nu se înscrie în campionat.
În sezonul 2023-2024 a avut 15 victorii, o remiză și două înfrângeri în Liga 4 Nord, fiind pe primul loc cu 3 puncte în plus față de locul 2, echipa Viitorul Livezile. În Seria Nord, finalul de sezon a fost mai aprins după mai multe decizii controversate luate pe ultima sută de metri de Comisia de Disciplină AJF Bistrița-Năsăud. A urmat finala cu câștigătoarea din Seria Sud, Atletico Monor, unde Silvicultorul s-a impus la general cu 10-1.

Al 55-lea titlu de campioană ridicat în Satu Mare!
Sâmbătă s-a ridicat al 55-lea titlu de campioană la fotbal în judeţul Satu Mare. Negrești-Oaș a dat echipa campioană și la capătul sezonului 2017-2018. În lipsa Certificatului de Identitate Sportivă – CIS, Energia Negrești-Oaș nu a avut drept de participare la barajul de Liga a 3-a. Campioana Bistriței-Năsăud, ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița s-a calificat direct în eșalonul al treilea.

foto> facebook C.S. OAȘUL 1969 Negrești-Oaș