More  IGSU face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din România a lansat un apel urgent către populație pentru a opri igienizarea terenurilor prin incendiere. În ultimele 24 de ore, aproximativ 140 de incendii de vegetație au devastat peste 300 de hectare de teren, necesitănd intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările.

  IGSU subliniază că arderile de vegetație sunt strict interzise și că nerespectarea acestei interdicții se sancționează sever. Persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 50.000 și 100.000 de lei.

  Este important de reținut că aceste incendii necontrolate pot avea consecințe grave. În trecut, incendiile de vegetație, amplificate de vânt și de temperaturile ridicate, au provocat victime omenești și pagube materiale semnificative.

  De asemenea, IGSU avertizează că arderile necontrolate pot cauza accidente rutiere, prin scăderea vizibilității pe drumurile publice, soldate, la rândul lor, cu victime.

  Pentru a preveni aceste incidente și pentru a proteja atât oamenii, cât și mediul înconjurător, IGSU îndeamnă cetățenii să respecte legislația și să evite utilizarea focului pentru igienizarea terenurilor. Orice activitate de acest tip trebuie să fie în conformitate cu reglementările în vigoare și realizată în condiții de siguranță, cu notificarea prealabilă a autorităților competente.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE