More  Legătura dintre Olanda și Premier League condimentează semifinala cu Anglia

  O influență puternică a Premier League de ambele părți ar putea asigura un meci interesant atunci când Anglia va întâlni Olanda în semifinalele Campionatului European de fotbal – EURO 2024, a declarat luni fundaşul olandez Micky van de Ven.
  Marea majoritate a fotbaliştilor din lotul Angliei evoluează la cluburi din țară, în timp ce şapte din cei 26 de componenți ai lotului Olandei vin de la cluburi din Premier League.
  ”Dacă vedeți calitatea jucătorilor de la ambele echipe, cred că vă puteți aştepta ca nivelul şi ritmul jocului să fie cu adevărat ridicate”, a declarat Van de Ven într-o conferință de presă.
  ”Sper că noi vom avea mai mult mingea decât Anglia, astfel încât Anglia să alerge, dar mă aştept la un joc de mare intensitate”, a spus fundaşul lui Tottenham Hotspur, care a fost folosit doar ca rezervă la turneul final din Germania.
  ”Înțelegem că au primit multe critici din partea presei engleze, dar sunt în semifinale, asta spune totul despre echipa Angliei. Cred că ei joacă defensiv, dar îi vom analiza cum se cuvine în seara asta. Ceea ce pot spune este că au foarte multă calitate”, a afirmat fundaşul, care este titular la Tottenham, fiind preferat lui Radu Drăguşin.
  Golgheterul Gakpo
  Cody Gakpo, care evoluează la Liverpool, se aşteaptă la un meci foarte bun miercuri, având în vedere valoarea fotbaliştilor englezi.
  Gakpo, în vârstă de 25 de ani, s-a transferat în urmă cu două sezoane în Premier League, unde bilanțul său a fost amestecat, el fiind folosit pe mai multe posturi în atac. La Euro 2024, olandezul a arătat că se simte cel mai bine ca extremă stânga. Cu trei goluri, el este cel mai bun marcator la această competiție, la egalitate cu alți jucători.
  ”Am fost extremă stânga înainte (de a veni la Liverpool – n. r.) şi asta a fost întotdeauna preferința mea, dar în ultimul an şi jumătate, antrenorul a avut nevoie de mine să joc în altă parte şi am încercat să dau tot ce am mai bun pentru asta”, a comentat cel care a marcat primul gol în victoria împotriva României din optimi de finală (3-0).
  El a opinat că transferul în Anglia a făcut să fie un jucător mai bun.
  ”Cred că s-au schimbat multe în viața mea, m-am mutat în altă țară, la Liverpool, un club mare, un club uimitor, cu fani uimitori, unde sunt înconjurat de jucători foarte, foarte buni. Am învățat multe de la antrenor (Juergen Klopp – n. r.). Asta m-a făcut să progresez foarte mult ca om şi ca jucător. Sunt foarte mulțumit de mişcarea pe care am făcut-o”, a spus Gakpo.
  El a adăugat că în lotul Olandei de la Euro 2024 domneşte încrederea.
  ”Întotdeauna în cadrul grupului a existat credința că am putea ajunge departe. În afară de un meci, sentimentul a fost întotdeauna bun”, a spus el, referindu-se la înfrângerea cu Austria (2-3), în urma căreia Olanda a acces în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3 în faza grupelor.
  În optimi, Olanda a trecut de România, cu 3-0, iar în sferturi de Turcia, cu 2-1.
  ”Să sperăm că asta nu e ultima oară când ne-ați văzut”, a adăugat Gakpo.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE