More  Rezultate finale la Evaluare în județ. Peste 280 de contestații depuse

  Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare a făcut cunoscute rezultatele finale înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a, după etapa de contestații, în județul Satu Mare, în anul școlar 2023-2024

  Vă prezentăm o sinteză a rezultatelor înregistrate:

  * 2740 de elevi înscriși;

  * 2446 de elevi prezenți;

  * 1 elev a obținut media 10.

  Au fost depuse 283 de contestații, după cum urmează:

  • Limba și literatura română: 149;
  • Limba și literatura maternă: 14:
  • Matematică: 120.

  * Rata mediilor peste sau egale cu 5 este 70.2 % (1716 elevi).

  Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

  Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial și constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

  În prima etapă a admiterii în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 – 2024 va avea loc în data de 24 iulie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE