More  Transfer. Cornel Ene a semnat cu o fostă campioană a Ungariei

  Fundașul sătmărean Cornel Ene ( 31 de ani) își va continua cariera tot în fotbalul din Ungaria. Acesta a acceptat oferta celor de la Honved Budapesta și va evolua , la fel ca și în sezonul trecut , în liga secundă din țara vecină.
  Fosta campioană a Ungariei, Kispest Honved a anunțat transferul fundașului sătmărean pe pagina oficială a clubului:
  “Lotul echipei noastre e completat cu un fundașul central Cornel Ene, un jucător experimentat ce vine de la Haladas și care a mai evoluat la Kisvarda și CFR Cluj Napoca . Sosirea lui Cornel Ene va da un plus de experiență și siguranță apărării noastre el fiind acum al patrulea fundaș central din lotul echipei noastre. Astfel și pe acest post avem o concurență sănătoasă” anunță cei de la Kispest Honved.
  Cornel Ene, în vârstă de 31 de ani, și-a început cariera profesionistă la Olimpia  Satu Mare  apoi a continuat la CFR Cluj-Napoca, club cu care a câștigat și Cupa României. A mai jucat la UTA Arad, ASA Târgu Mureș, Juventus București, Hermanstadt  și  Mioveni . În prima ligă din Ungaria are 52 de apariții pentru  Kisvárda , în timp ce în sezonul precedent a jucat în 20 de meciuri pentru Haladas Szombathely.
  ”Am avut mai multe oferte de a continua aici în Ungaria dar aceasta de la Kispest Honved mi s-a părut din start cea mai potrivită. E un club de tradiție care încearcă acum să revină în prima ligă. Vin cu inima deschisă și sper să pot ajuta și eu la îndeplinirea obiectivelor. Mereu am dat tot ce-am avut mai bun pe teren pe unde am jucat și sper ca și aici la Honved să nu dezamăgesc” ne-a spus Cornel Ene.
  Legat de despărțirea de Haladas acesta recunoaște că deși s-a simțit bine acolo, problemele financiare din a doua parte a sezonului l-au determinat să aleagă o schimbare.
  ”Ne-am salvat pe final de la retrogradare dar problemele au fost mai vechi. Clubul a intrat în faliment și au fost salarii neachitate și de aici și rezultatele mai slabe din acest an. ” a mai mărturisit Cornel Ene.
  Cornel Ene e deja la Budapesta și a început pregătirile cu noua lui echipă…
  Va fi tată de băiat
  Pentru Cornel Ene transferul la Honved nu e singura veste bună a verii. Fundașul sătmărean urmează să devină tată, soția lui, Adela, fiind însărcinată în opt luni.
  ”Abia așteptăm să vină pe lume băiețelul nostru. Fericitul moment ar fi în jurul datei de 8 august.” ne-a spus extrem de fericit , Cornel .
  Cine este Honved Budapesta
  Chiar dacă acum evoluează în liga a 2-a, Honved Budapesta are un palmares bogat și e una dintre echipele de tradiție din fotbalul maghiar.
  Echipa din capitala Ungariei are în vitrină 13 titluri de campioană și șapte Cupe ale Ungariei. E drept că ultimul titlu l-a cucerit în 1993.
  Este clubul la care au evoluat, printre alții, Ferenc Puskas, Lajos Detari, Gabor Egressy, Jozsef Bozsik sau Kalman Kovacs.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE