Medici despre medici pentru medici. Despre ce este vorba

Există unii care tind să creadă cu greu că medicii buni nu ar veni la Satu Mare, iar cei care rămân acasă sunt, cu mare probabilitate, cei care nu corespund standardelor din străinătate.

dr1

Asociația Szent-Györgyi Albert și Asociația Culturală pentru Tinerii Sătmăreni sunt convinși că există și în acest județ medici excepționali care pot confirma generației viitoare, acelei generații care este pe pragul de a alege, sau care s-a hotărât deja asupra unei anume specializări, însă este nehotărâtă în ce privește orașul în care dorește să profeseze, că Satu Mare este un loc potrivit atât medicilor debutanți, cât și celor cu experiență.

„La început am dorit să-i invităm doar pe acei tineri la o discuție cu niște medici care au o mare pacientură deja de ani de zile și să le atragem atenția că, tinerii medici au șanse pentru a evolua profesional nu doar în centrele universitare, ci și în micile orașe de provincie” – a declarat dr. Vass Zoltán, președintele Asociației Szent-Györgyi Albert, după care a adăugat că, de-a lungul anilor, această întâlnire s-a transformat, mai degrabă, într-un dialog dintre generații în cadrul căruia, alături de medici și viitorii medici se prezintă și asistenți medicali care, fără doar și poate, sunt membrii importanți ai sistemului sanitar. Satu Mare furnizează, an de an, studenți excepționali facultăților de medicină, tocmai de aceea ar fi timpul ca să îi putem convinge pe acești tineri să se întoarcă acasă.

Cea mai mare lipsă o constituie, la spitalul județean din Satu Mare, medicii care nu vorbesc limba maghiară. Datorită acestui fapt a fost invitat la eveniment Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Nagy Szabolcs, manager județean, responsabil cu situația spitalului județean, respectiv Marc Adrian, managerul Spitalului Județean de Urgență satu Mare. Este un lucru important ca fiecare primărie să urmărească dezvoltarea sistemului sanitar, printre invitați se află și Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, căci în municipiu funcționează instituțiile de bază ale sistemului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural G. M.Zamfirescu pe data de 24 august ora 17.00 la No Pardon.