More

    Scurtmetrajul “după FEL şi CHIP” va fi prezentat la Carei

    paula3

    Filmul documentar “după FEL şi CHIP”, premiat la Festivalul de Film de la Cannes, prezintă frânturi din vieţile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viaţă. Acesta este filmul de licenţă al careiencei Paula Oneţ, care va fi proiectat vineri în premieră la Carei, în Sala Cavalerilor din Castelul Karolyi, de la ora 19:00. Paula Oneţ va fi prezentă înainte şi după proiecţie pentru a vorbi despre realizarea acestui film, despre traseul lui şi pentru a răspunde la întrebările concetăţenilor săi. Filmul a mai fost proiectat în cadrul Zilelor Municipiului Carei, dar numai pentru turişti, proiecţia de vineri fiind considerată proiecţia oficială a filmului în faţa autorităţilor locale şi a publicului careian.

    O tânără speranţă din Carei
    Paula Oneţ este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca şi masterandă la Universitatea de Arte Bucureşti, specializarea Fotografie şi Imagine Dinamică. În toţi aceşti ani, Paula a obţinut burse de studiu în Seul, Coreea de Sud, şi Turcia, precum şi două rezidenţe de creaţie, prima în Paris (oferită de ICR Paris) şi cea de-a doua în Suedia (oferită de Asociaţia 4culture). Pe lângă experienţa profesională obţinută la TVR Cluj ca video-reporter, a participat la workshopuri internaţionale de film alături de cineaşti selectaţi din întreaga lume. Printre acestea se numără workshopul Aristoteles (2011-România), StoryDoc (2012-Grecia şi Germania) şi Interaction (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit­ la începutul acestui an Menţiunea Specială de Excelenţă Academică oferită de Liga Studenţilor Români din Străinătate pentru rezultatele obţinute în urma bursei de studiu Erasmus.
    În prezent, Paula locuieşte şi studiază la Bucureşti, este coordonator multimedia în cadrul Asociaţiei 4Culture şi lucrează la proiecte independente de film documentar.

    Un film cu numeroase distincţii
    Filmul documentar “după FEL şi CHIP”, pe care veţi avea ocazia să-l vedeţi vineri la Carei, a fost premiat şi apreciat atât la festivaluri de film din România (Timishort, Gala UCIN), dar şi în străinătate, având premiera internaţională în cadrul prestigiosului festival de film de la Karlovy Vary în luna iunie 2013. Pe lângă acesta, filmul a intrat în selecţia oficială în festivaluri internaţionale precum: Jameson Cinefest din Ungaria, Kinemastik Malta (obţinând Menţiunea Specială a Juriului), Cannes Film Festival– secţiunea Short Film Corner, Timishort Film Fest (premiat pentru Cel mai bun Film Românesc şi Premiul Publicului), Gala Uniunii Cineaştilor din România (fiind ales cel mai bun film de scurt metraj din 2013).

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE