More

  ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

  În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit.

  După ce a ”rezolvat” problema ”bacșișului” , a ”meditațiilor” și a lăutarilor de la nunți, fiscul din România a trecut la un alt nivel…

  Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii.

  „Autoritățile de la noi din țară au tot încercat în ultima perioadă să crească nivelul de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

  În contextul în care tot mai mulți proprietari închiriază locuințe fără un contract, cei de la ANAF au publicat un nou ghid privind chiriile, cu reguli stricte.

  „Proprietarii sunt înștiințați că sunt obligați să înregistreze contractele de închiriere la ANAF”

  În primul rând, proprietarii sunt înștiințați că sunt obligați să înregistreze contractele de închiriere la ANAF. Acest lucru se va face în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

  În plus, vor avea de plătit și un impozit de 10% pe veniturile din chirii, după ce se va scădea o cotă de cheltuieli de 20% din suma totală.

  De exemplu, la o chirie de 2.500 lei, echivalentul a 500 euro, un proprietar va plăti la stat un impozit lunar de 200 de lei.

  Românii care realizează venituri din chirii mai trebuie să depună, anual, declarația unică pentru anul fiscal anterior, iar cei care realizează venituri din chirii mai mari de șase salarii minime brute pe economie vor avea de plătit și contribuția la sănătate, care este tot de 10% . Ca să fie clar că nici să ai proprietăți de închiriat nu mai e mare ghișeft…Așteptăm momentul în care ni se va cere să plătim taxă de muncă și după ce ne spălăm singuri mașinile la self-car-wash sau după ce ne scanăm singuri marfa cumpărată de la supermarket… Dar să nu le dăm idei…

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE