More

    Locul 3 pe ţară la evaziune fiscală

    atop

    Judeţul Satu Mare se află pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte numărul de infracţiuni constatate în domeniul evaziunii fiscale, potrivit raportului de activitate pe primele nouă luni ale acestui an a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare prezentat ieri în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Conform acestui raport, în perioada analizată au fost constatate 372 de infracţiuni în acest domeniu. Totuşi faţă de anul precedent, când au fost constatate 428 de infracţiuni, numărul acestora a scăzut cu 13,1%. De asemenea, potrivit aceluiaşi raport, judeţul nostru se află pe locul opt în ceea ce priveşte infracţiunile comise în domeniul fraudei vamale şi a contrabandei, fiind înregistrate 50 de astfel de infracţiuni, cu 56,8% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Din fericire, judeţul nostru se află printre ultimele locuri pe ţară în ceea ce priveşte criminalitatea stradală şi furturile din locuinţe.

    Tot în cadrul şedinţei ATOP, a fost prezentat şi raportul de activitate a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi pe trimestrul III din care a reieşit faptul că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul infracţiunilor constatate în cooperare cu poliţia a crescut cu 70%, iar a celor constatate independent au scăzut cu 31%. De asemenea, cuantumul amezilor aplicate de jandarmi în aceeaşi perioadă a fost de aproape 300.000 de lei.

    După prezentarea celor două rapoarte, fermierul Liviu Buzgău a atras atenţia asupra faptului că mistreţii au produs pagube însemnate în culturi în această toamnă şi că trebuie luate măsuri urgente pentru stoparea acestui fenomen. Atât preşedintele ATOP, Jozsef Pinter, cât şi subprefectul Cristian Sasu, au fost de acord că la următoarea şedinţă trebuie chemaţi responsabilii fondurilor de vânătoare pentru a se vedea ce se poate face pentru diminuarea acestui fenomen. Mai mult decât atât, subprefectul a mai precizat că dacă va fi nevoie va fi elaborată o lege care să responsabilizeze administratorii fondurilor de vânătoare. De asemenea, s-a mai discutat şi despre infracţiunile din domeniul silvic care se menţin la cote foarte ridicate în judeţ.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE