More

    Prefectul Avram vine în sprijinul oamenilor de afaceri

    intalnire

    Prefectul Eugeniu Avram a avut ieri o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri, respectiv Cornel Mureşan, Jozsef Holczli şi Tiberiu Markos, pe care i-a asigurat de sprijinul său în popularizarea şi în realizarea unor idei constructive. Cunoscând judeţul şi potenţialul acestuia, prefectul Eugeniu Avram şi-a arătat convingerea că există şanse reale ca, într-un termen scurt, Satu Mare să devină un puternic centru economic, care implică tehnologie avansată energoeficientă şi prietenoasă faţă de mediu.

    Interes pentru orientarea profesională a tinerilor
    Cu ocazia întâlnirii de ieri, au fost discutate probleme ce vizează necesitatea depăşirii unor blocaje în afaceri, consolidarea relaţiilor personale şi în special cele ce vizează producţia pentru export, promovarea unor proiecte transfrontaliere. Oamenii de afaceri au fost interesaţi să cunoască mai în detaliu cum se face orientarea profesională a tineretului, manifestându-şi dorinţa de a participa la întâlniri cu elevi şi profesori pentru a le explica acestora cerinţele actuale şi de perspectivă ale mediului de afaceri. În acelaşi timp, au dorit să sublinieze importanţa accesării proiectelor transfrontaliere în perioada 2014-2020, unde sunt alocate importante sume de bani, respectiv peste 200 milioane de euro.

    Întâlnire între directori şi oameni de afaceri
    Prefectul Eugeniu Avram le-a propus oamenilor de afaceri un prim pas, şi anume organizarea unei întâlniri pe tema “Propuneri şi sugestii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri”. La această întâlnire vor fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate cu atribuţii în domeniile finanţelor, forţei de muncă, învăţământ, inspecţia teritorială de muncă, cât şi cadre universitare ale unităţilor de învăţământ superior care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Satu Mare.
    La finalul întâlnirii s-a stabilit ca această întâlnire de lucru să aibă loc marţea viitoare, adică în data de 12 noiembrie 2013, începând cu ora 12.00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE