More

    Un celebru nutriționist dă de pământ cu dietele pe bază de pepene: Ar fi mai util să mâncăm sâmburii și coaja!

    dietele de pepene

    Pepenele este cel mai des întâlnit fruct în curele de slăbire pe timp de vară. Internetul este plin cu astfel de diete, care garantează câteva kilograme în minus. Nutriționistul Cristian Mărgărit susține însă contrariul. El este de părere că doar sâmburii și coaja pepenelui sunt cu adevărat sănătoase.

    Cristian Mărgărit a postat un articol pe blogul său în care demonstrează că pepenele nu este cea mai bună alegere într-o cură de slăbire.

    Conținut de zahăr
    „Pepenele are o cantitate de zahar comparabila cu a altor fructe, undeva pe la 8g la 100g. Adica aproximativ 30-35 de kcalorii (in functie de soi si de cat de copt este). Dar, cine mananca 100g?

    Fiind usor de mancat, avem raportari si de 2-3kg la o „sedinta” tarzie in noapte, direct cu lingura din coaja. La 1kg avem deci aproximativ 350 kcalorii, cam o ora de efort fizic intens.” scrie Cristian Mărgărit.

    Vitamine și minerale
    „Ca si in cazul altor fructe, continutul de vitamine si minerale este mult exagerat in mai toate sursele de mana a doua pe care le intalnim online. Realitatea este ca are cantitati destul de mici de vitamine si minerale, in special daca raportam la totalul caloriilor (doar la vitamina C are 10% din DZR-ul minimal, in rest sub 5%). Adica ar trebui sa mananci un kg de pepene pentru 80mg de vitamina C.

    Semintele se remarca insa printr-un aport mare de proteine, grasimi sanatoase, fibre, minerale. Deci ar trebui mancate si ele.

    Coaja are o cantitate oarecare de citrulina, un compus care da vasodilatatie. ” susține nutriționistul pe cristianmargarit.ro

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE