More

    O şansă la muncă pentru tinerii oşeni

    bursa

    Tinerilor din zona Oaşului care au urmat cursurile de calificare organizate în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în mediul rural din județul Satu Mare – DRUM spre ocupare” li s-a oferit posibilitatea de a-şi găsi un job nou în baza calificării dobândite în urma unei burse a locurilor de muncă organizată la Negreşti Oaş. Unsprezece dintre ei şi-au găsit un loc de muncă în urma acestui eveniment.

    Iniţiativă apreciată
    Cea de a doua bursă a locurilor de muncă din cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în mediul rural din județul Satu Mare – DRUM spre ocupare” a fost organizată de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor și Primăria Turț. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Primăriei Negreşti Oaş şi a avut drept ţintă persoanele din mediul rural din Ţara Oaşului care au participat la cursurile de calificare organizate în cadrul proiectului.

    În deschiderea evenimentului, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a arătat că bursa de la Negreşti-Oaş oferă tinerilor posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă pe măsura calificării dobândite şi are ca scop facilitarea contactului direct între potenţialii angajatori și persoanele din mediul rural care au absolvit unul din cursurile organizate în cadrul proiectului și sunt în căutarea unui loc de muncă.

    Prezent la eveniment, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, s-a declarat mulţumită că în capitala Ţării Oaşului este organizată o a două bursă a locurilor de muncă în mai puţin de un an. “Mă bucur că în Ţara Oaşului şi în Negreşti Oaş sunt agenţi economici care vor să angajeze personal, tineri din zonă, şi ne dorim ca la sfârşitul acestei burse să fie făcute multe încadrări. Doresc tuturor celor prezenţi să găsească fiecare ceea ce caută”, a mai spus edilul şef, felicitând totodată organizatorii.

    Preşedintele Camerei Meşteşugarilor Satu Mare, Iosif Holczli, şi-a exprimat bucuria că mulţi tineri au ales să urmeze cursurile organizate în cadrul proiectului şi i-a îndemnat pe cât mai mulţi să le urmeze exemplu. “Atât în Occident cât şi la noi în ţară, pentru a deschide o afacere trebuie să fie calificat. Îi îndemn pe tinerii care au absolvit cursurile organizate în cadrul proiectului să-şi găsească în cel mai scurt timp un loc de muncă, unde să se perfecţioneze, şi se pot gândi apoi şi la deschiderea unei afaceri”, a mai spus Holczli, care a mai arătat că diplomele primite în urma acestor cursuri sunt recunoscute în întreaga Europă. Şi primarul comunei Turţ, Ioan Ciupac, a apreciat iniţiativa organizării acestui eveniment, arătând că proiectul trebuie continuat în zona Oaşului.

    Unsprezece tineri angajaţi
    La Bursa locurilor de muncă de ieri de la Negreşti Oaş au participat opt societăţi comerciale din zonă, care au oferit 28 de locuri de muncă în domenii precum cofetar, bucătar, ospătar sau lucrător la o gospodărie agro-turistică.

    Înafară de cei 56 de tineri absolvenţi ai cursurilor organizate în cadrul proiectului au încercat să-şi găsească un loc de muncă şi alţi oşeni. Negocierile între potenţialii angajatori şi potenţialii angajaţi s-au purtat direct. În urma acestora, 11 tineri din Ţara Oaşului şi-au găsit un loc de muncă.

    Proiectul va continua, urmând a fi organizate alte cursuri de calificare în urma cărora vor avea loc şi alte burse a locurilor de muncă pentru absolvenţii acestora.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE