More


  Morminte împodobite cu flori, coroane și candele de Luminaţii

  - Advertisement -

  Sătmărenii i-au omagiat, sâmbătă și duminică, pe cei dragi trecuţi în eternitate. În ciuda pandemiei de coronavirus și a restricţiilor impuse de autorități, cimitirele din municipiul și județul Satu Mare au fost aproape pline, iar mormintele au fost frumos împodobite cu flori, coroane și lumânări.

  Deşi în marea majoritate a cazurilor, Ziua Morţilor, sau Luminaţiile cum mai sunt cunoscute în popor, au avut loc sâmbătă și duminică, în unele cimitire din municipiul Satu Mare mormintele erau împodobite cu flori şi cu lumânări încă de vineri.

  Creştinii au venit la mormintele celor dragi să se reculeagă, să rostească o rugăciune, să aprindă o lumânare sau o candelă şi să depună câte o coroană de flori, chiar dacă nu toți au respectat restricțiile impuse de autorități în perioada panedemiei de coronavirus.

  Ziua Morţilor sau Luminaţiile au loc în fiecare an în data de 1 noiembrie, mai ales în Transilvania, Banat şi Maramureş. Creştinii curăţă mormintele înainte de 1 noiembrie, smulg buruienile, mătură, spală crucea, strâng gunoaiele şi le aruncă în locuri special amenajate. Pe mormintele curăţate se pun lumânări şi flori, fiecare se roagă pentru sufletele celor plecaţi. În seara de 1 noiembrie, cimitirele sunt luminate, iluminate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img