More


  13 cazuri de trichineloză descoperite în această perioadă în județ

  - Advertisement -

  În această perioadă în urma examenelor trichineloscopice, efectuate la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul nostru, au fost diagnosticate și confirmate, de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor un număr de 13 capete suine, cu Trichineloză.

  Localitățile unde a fost depistată și confirmată Trichineloza sunt – Turț – 6 suine pozitive, – Odoreu – 2 suine pozitive, – Satu Mare – 1 suină pozitivă, – Mărtinești – 1 suină pozitivă, – Dara – 1 suină pozitivă, – Racșa – 1 suină pozitivă, Homoroade – 1 suină pozitivă.

  Carnea suinelor diagnosticate pozitiv la Trichină, a fost supusă reținerii/sechestrului oficial sanitar veterinar, confiscată și incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

  Proprietarii suinelor care au fost identificate prin crotaliere și au fost înregistrați în Baza Națională de Date, vor fi despăgubiți, la nivelul valorii prețului de piață, stabilit de Comisia Județeană de Despăgubiri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img