More


  VESTE BUNĂ! Sătmarul se vindecă ușor

  - Advertisement -

  Sătmarul dă semne de însănătoșire în ultima săptămână. Și asta atât datorită medicilor, care fac eforturi supraomenești în condițiile în care la unele spitale din județ nu mai sunt nici medicamente, dar și a sătmărenilor, care dau dovadă de responsabilitate. Astfel, în ultima săptămână, numărul cazurilor active de COVID-19 a scăzut semnificativ în județ.

  Situația reală din județ
  La acest sfârșit de săptămână, în județul nostru au fost înregistrate 163 de cazuri noi de coronavirus. Dintre acestea, 64 au fost înregistrate vineri, 50 sâmbătă și 39 duminică. S-a ajuns astfel la un total de 6421 cazuri confirmate în județ de la începutul pandemiei și până în prezent.

  Demn de remarcat este și faptul că, datorită scăderii numărului de cazuri noi de COVID-19, incidența bolii, în județ, a scăzut la 2,43 la mia de locuitori, față de 3,14 la mia de locuitori, cât era înregistrată la finele săptămânii precedente.

  Vindecări pe bandă rulantă
  De asemenea, trebuie remarcat faptul în cursul acestei săptămâni s-au vindecat 754 de sătmăreni depistați pozitiv cu noul coronavirus. Numai în acest week-end au fost înregistrate 264 de vindecări, cu peste o sută mai multe decât numărul de cazuri noi confirmate în aceeași perioadă în județ.

  S-a ajuns, astfel, la un total de 5.424 de vindecări în județul Satu Mare.

  Scad cazurile active
  Îmbucurător este faptul că, tot în județul Satu Mare, scade și numărul cazurilor active. Adică, din numărul total al cazurilor raportate se scad vindecările și decesele și mai rămân, astfel, cazurile active.

  Astfel, dacă la finele săptămânii anterioare în județ erau înregistrate 1.202 cazuri active, la acest final de săptămână numărul acestora a săzut cu aproape 300, ajungându-se, astfel, la un total de 907 cazuri active în județ.

  Situația la nivel național
  Până duminică, 13 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 556.335 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 457.360 de pacienți au fost declarați vindecați.

  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.435 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare