More


  ANALIZĂ. FOTO. Ei sunt, cel mai probabil, VIITORII PARLAMENTARI de Satu Mare

  - Advertisement -

  Județul nostru va avea, în viitorul Parlament, șapte parlamentari: doi senatori și cinci deputați. Cunoscând rezultatele după numărarea a peste 95% din secțiile de votare din județul nostru, ne putem face o idee cine vor fi reprezentanții județului Satu Mare în viitorul legislativ.

  Astfel, la Senat, pe primul loc s-a situat, de departe UDMR, cu un procent de 37,85%. Ceea ce înseamnă că Lorand Turos va fi sută la sută senator.

  Pe locul doi s-a situat PNL, cu 20,73% din voturi, iar pe locul trei s-a situat PSD, cu 15,3% din voturi. Ceea ce înseamnă al doilea mandat de senator pentru județul Satu Mare va fi atribuit la redistribuire, în luptă fiindcă primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, respectiv candidatul PSD, Radu Roca.

  Cu rezultatele lor, USR-PLUS – 9,29%, AUR – 6,18%, Pro România– 5,37% și PMP – 2,75%, nu pot emite pretenții la un post de Senator.

  La Camera Deputaților, lucrurile par ceva mai simple. Cum UDMR a obținut 37,1% din sufragii, se clasează pe primul loc, ceea ce înseamnă că atât Magyar Lorand și Nagy Szabolcs sunt 100% deputați. UDMR nu va obține și un al treilea mandat.

  Celalalte trei mandate vor fi atribuite lui Adrian Cozma de la PNL, care a obținut 19,35% din sufragii, și lui Radu Cristescu, de la PSD, care a obținut 15,3% din sufragii.

  Radu Cristescu

  Cel de-al cincilea mandat va fi disputat între Ioan Savu, de la PNL, și Ioan Tibil, de la PSD, mandatul urmând a fi dat după redistribirea voturilor.

  USR-PLUS – 9,22%, AUR – 5,64%, Pro România – 4,89%, Marcela Papici – 3,12%, PMP – 2,48% nu pot emite pretenții pentru un eventual mandat de deputat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img