More


  CINSTIRE. Glorie eternă eroilor Revoluției române!

  - Advertisement -

  Cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989, la mormintele eroilor din municipiul Satu Mare, la Cimitirul Eroilor, respectiv la mormintele acestora din cimitirele Rodnei şi Amaţiului au avut loc slujbe de pomenire și depuneri de coroane în prezența prefectului Radu Bud, a subprefecților Altfatter Tamas și Cosmin Bota, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, a primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, și a familiilor eroilor.

  22 decembrie marchează Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății. Unul dintre fundamentele democrației este libertatea, iar acum 31 de ani compatrioții noștri și-au dat viața pentru ca noi și generațiile care vor urma să ne bucurăm de acest drept.

  Cu această ocazie aducem un pios omagiu celor care au ieșit în stradă și și-au dat viața pentru viitor mai bun, fiindu-le veșnic recunoscători.
  Dumnezeu să îi odihnească în pace!

  Pataki Csaba la mormântul soldatului sătmărean Sófalvi György

  Manifestările au început încă de ieri diineață când președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a depus o coroană de flori la mormântul soldatului sătmărean Sófalvi György, cel care și-a pierdut viața, la numai 19 ani, în Brăila, în timpul Revoluției din 1989.

  Pataki Csaba: “Astăzi, de Ziua Victoriei Revoluției Române, gândul meu se îndreaptă cu recunoștință către toți cei care și-au sacrificat viața pentru libertate. Au făcut acest lucru pentru noi, libertatea noastră de astăzi s-a născut din sacrificiul lor”.

  Manifestări la monumentul din centrul Sătmarului

  La ora 12,00, în cadrul unui ceremonial militar solemn și religios, au fost depuse coroane pentru cei căzuți în timpul Revoluției la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste de către conducerea Instituției Prefectului și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, respectiv primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor, și de către membrii Asociației Revoluționarilor.

  Mesajul primarului

  ”Se împlinesc 31 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Ani de speranțe și de așteptări. Revoluția a însemnat în primul rând sacrificiul unor oameni care au murit pentru ca noi și copiii noștri să fim liberi. În județul Satu Mare, 4 din cei 7 eroi ai Revoluției sunt de etnie maghiară, dar azi, în concepția organizatorilor manifestărilor de comemorare, aceștia nu merită o rugăciune în limba lor maternă!

  Acum, este datoria noastră să dovedim că jertfa lor nu a fost în zadar. Veșnică prețuire pentru martirii sătmăreni: Ciul Ioan Marinel, Mihály Király, Zimbru Grigore, Sófalvi György, Sălăjan Raluca, Szabó Antal, Csaba Gergely. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img