More


  FOTOGALERIE. Crama Rătești, o poveste sătmăreană de succes. Vinuri de bună calitate pentru sătmăreni

  - Advertisement -

  Una dintre cele mai de succes intreprinderi sătmărene este Crama Rătești. Prin grija antreprenorului Mihai Schita, afacerea s-a dezvoltat an de an, ajungând acum să fie un brand național. Cum sărbătorile de iarnă bat la ușă, sătmărenii au acum posibilitatea să achiziționeze vinurile de bună calitate produse de Crama Rătești din vinoteca recent deschisă pe bulevardul Cloșca nr. 97 din municipiul Satu Mare.

  VIDEO PE https://fb.watch/2wtx_jiY-I/

  Cum a început totul

  Potrivit lui Mihai Schita, pvestea Cramei Rătești a început în 2008 când au fost plantate primele vițe-de-vie la Rătești, județul Satu Mare.

  ”Am început cu 20 de hectare, dar anul următor, în 2009, am mai plantat alte 35 de hectare în Gereușa, iar în 2010 alte 150 în Hodișa. Azi avem un total de 205 ha pe o rază de 30 km.

  Avem plantate acum nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră”, a declarat omul de afaceri Mihai Schita, cel care a pus pe picioare brandul Crama Rătești.

  Vinotecă la Satu Mare și on-line

  Cum sărbătorile de iarnă se apropie, sătmărenii își pot cumpăra un vin de bună calitate produs de Crama Rătești. Aceste vinuri pot fi achiziționate de la vinoteca recent deschisă pe bulevardul Cloșca, nr. 97, din municipiul Satu Mare.

  Totodată, sătmărenii, și nu numai, își pot achiziționa valoroasele și gustoasele vinuri produse de Crama Rătești și on-line, accesând magazinul de vinuri online www.vinuri-cramaratesti.ro.

  În ambele cazuri, iubitorilor de vin li se oferă posibilitatea de a descoperi, la orice oră din zi și din noapte, onestitatea vinurilor produse de Crama Rătești, vinuri bune, vinuri de calitate, medaliate și premiate la diferite concursuri internaționale.

  Cadouri pentru cei dragi

  De asemenea, indiferent că vorbim de magazinul real sau cel vitual, cei interesați pot cumpăra diferite cadouri supriză oferite de Cramele Rătești.

  Prețurile sunt cele mai bune în ceea ce privește raportul preț-calitate.

  Tradiție de peste 300 de ani

  Dealurile Răteștiului au devenit cunoscute încă de pe vremea contelui Károlyi, când șvabii stabiliți aici la începutul anilor 1700 au plantat suprafețe însemnate cu vie. Mărturie a viticulturii pe meleagurile sătmărene stau şi pivniţele săpate în deal din Rătești, dar și din localităţile învecinate Beltiug, Ardud, Homorodul de Jos, Hurezu sau Dobra.

  Zona Răteștiului are o veche tradiție viticolă, dar care în ultimii 20 de ani a fost uitată, plantațiile au fost abandonate și s-au distrus, mărturie tradiției viticole rămânând pivnițele de la marginea satului. Până în 1989, în această regiune au fost plantate în exclusivitate soiuri albe, dar noi am plantat o suprafață destul de generoasă și cu soiuri roșii, având convigerea că schimbările climatice au făcut ca și nordul țării să poată da vinuri roșii valoroase.

  ”Primele vinuri le-am obținut din recolta anului 2012 într-o cramă din Ardud, la doar câțiva kilometri de Rătești, iar acum începem demersurile pentru construirea unui centru de vinificare de mare capacitate care să ajute nu doar la dezvoltarea noastră, dar și la creșterea zonei ca regiune viticolă”, a mai spus Mihai Schita.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img