More


  FOTOPLANURI. Proiect UNIC în România, derulat în județ

  - Advertisement -

  CETATEA ARDUD, renovare și reamenajare printr-un proiect unic în România!!!

  Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte depuse de către Primăria Ardud intră în linie dreaptă și prinde viață spre bucuria iubitorilor de istorie, cultură și frumos.

  Cetatea Ardud, un spațiu încărcat de istorie și legendă, a fost construită în anul 1481 și este una dintre cele mai puternice fortificații medievale din Transilvania de Nord. În anul 2012, în urma finanțării obținute prin programul REGIO, am renovat și reabilitat o parte a cetății, iar în ultimii ani am făcut eforturi susținute pentru a regenera trei zone de importanță turistică: zona Cetății, Parcul Cetății cu lacul aferent și parcul cu tematica Tabara Micilor Cavaleri.

  În urma depunerii proiectului cu numele “Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu” în parteneriat cu localitatea Velyatin, Ucraina, în cadrul Programului de cooperare transfrontaliera HUSKROUA ENI CBC 2014-2020, Orașul Ardud a fost declarat câștigător, obținând cel mai mare punctaj din sute de proiecte înscrise, ajungând astfel pe #prima poziție în prioritățile programului de finanțare.

  Principalul obiectiv al proiectului este creșterea potențialului turistic din zonă și promovarea istoriei transfrontaliere și a patrimoniului cultural ca valoare comună europeană prin investirea în conservarea, reamenajarea și renovarea siturilor istorice.

  Lucrările din zona Cetății vor definitiva reabilitarea efectuată în 2012 și vor adăuga noi facilități pentru organizarea de evenimente publice: spațiu în aer liber pentru festivaluri, scări modulare din lemn, scenă modulară, teatru în aer liber cu 500 de locuri. Parcul Cetății va include un parc cu alei, mese, bănci, amenajări florale și arboricole. Lacul va fi curățat și amenajat cu ponton și ambarcațiuni mici.

  Zona va fi reconfigurată pentru activități medievale și tradiționale. (căsuțe din lemn, corturi, etc). Tabăra Micilor Cavaleri va fi o zonă dedicată evenimentelor educaționale, medievale pentru copii, dar și pentru divertisment și aventură prin construirea unor structuri specifice (turnuri, tunel între turnuri, panouri de cățărat, palisade, tir cu arcul, leagăne etc)

  Conceptul amenajării este unic în țară și va fi o zonă de agrement și petrecere a timpului liber într-o manieră inedită pentru vizitatori de toate vârstele, din județ și din țară.

  Bugetul total al proiectului este: 1.610.955 euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img