Biroul Electoral Central a făcut publice numele noilor parlamentari din județul Satu Mare. Așa cum era de așteptat, UDMR și-a tras partea leului și a trimis în Parlamentul României trei reprezentanți, în timp ce PSD și PNL au trimis câte un reprezentant. Surpriza vine din partea USR-PLUS care a trimis în Parlament doi reprezentanți.

Astfel, senatorul UDMR de Satu Mare rămâne același ca și cel de până acum, fiind vorba despre Turos Lorand. Al doilea senator de Satu Mare este un cvasinecunoscut: Alexandru Zob, din partea USR-PLUS.

La Camera Deputaților, doar reprezentatul UDMR, Magyar Lorand, își păstrează mandatul de la Satu Mare. Lângă el vine celălalt reprezentant al UDMR, Nagy Szabolcs.

De asemenea, PSD Satu Mare îl trimite la Camera Deputaților pe Radu Cristescu, PNL pe Adrian Cozma, iar USR-PLUS îl trimite în Parlament pe Radu Panait.

În afară de surprizele de la USR-PLUS, restul parlamentarilor mandatați de județul nostru se încadrează, oarecum, în sfera normalului.

Astfel, așa cum era de așteptat, Turos Lorand își păstrează mandatul de senator, acesta reușind să se evidențieze și în mandatul precedent.

Surpriza cea mai mare, însă, vine din partea candidatului USR-PLUS, Alexandru Zob, care reușește, după redistribuire, să obțină un nesperat mandat de senator de Satu Mare. Din punct de vedere politic, nu se știu foarte multe lucruri despre noul senator de Satu Mare, dar sperăm că prin tinerețea și ambiția sa va da un plus de valoare județului nostru în Parlamentul României.

La Camera Deputaților, Magyar Lorand este singurul care-și păstrează mandatul. Lângă el vine celălalt reprezentant al UDMR, Nagy Szabolcs, fost șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean şi fostul city-manager al judeţului.

PSD Satu Mare va fi reprezentat, astfel, de Radu Cristescu, o personalitate marcantă a scenei politice naționale, nu doar a județului nostru.

De asemenea, reprezentantul PNL Satu Mare în Parlamentul României este Adrian Cozma, fost consilier județean și șef de cabinet al prefectului.

Însă nu cel de pe urmă, Alianța USR-PLUS Satu Mare va fi reprezentată la Camera Deputaților de Radu Panait, fost candidat la Primăria municipiului Satu Mare, unde a obținut un scor foarte bun.

Noul Parlament al României ar urma să se întrunească în data de 21 decembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here