More


  RAZIE. Controale la brazi, făcute de polițiștii sătmăreni

  - Advertisement -

  În acest sfârșit de săptămână, polițiștii sătmăreni au participat la acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

  Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali. În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează:

  – controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și

  -verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

  În urma acestor controale, pentru neregulile constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei.

  Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

  În total, au fost ridicați în vederea confiscării 85 de pomi de Crăciun, în valoare de aproximativ 1.600 de lei.

  Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național, precum și controale în piețe și la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img