More


  TRAGEDIE. Cunoscut MEDIC SĂTMĂREAN, UCIS de CORONAVIRUS

  - Advertisement -
  Pandemia de coronavirus a mai făcut o victimă în rândul cadrelor emdicale sătmărene. Un cunoscut medic sătmărean a fost ucis de COVID-19. Este vorba despre medicul pneumoftiziolog, Pallai Vasile Iosif Ștefan.
  Anunțul a fost făcut chiar de foștii săi colegi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.
  ”In memoriam – dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan (20.08.1937 -04.12.2020)
  Profund îndurerați am aflat de trecerea la cele veșnice a unui om drag, a fostului nostru coleg, medicul pneumoftiziolog, Pallai Vasile Iosif Ștefan după o luptă grea cu acest virus nemilos.Este o piedere grea care ne-a lăsat fără cuvinte. În aceste momente de adâncă tristețe, nu au mai rămas decât lacrimi, multe lacrimi și aduceri aminte față de un profesionist desăvârșit care și-a dedicat întreaga viață bolnavilor, un medic pentru care Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost a doua casă.
  Dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan s-a născut la data de 20 august 1937, în localitatea Poienile de sub Munte, județul Maramureș, fiind cel mai mare dintre cei 7 frați ai familiei. Tatăl său a fost preot greco catolic în localitatea Cidreag, comuna Porumbești, județul Satu Mare.
  A absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureș în anul 1962.
  Timp de 60 de ani și-a pus întreaga pricepere, toată dăruirea în slujba oamenilor.
  Profesionist prin excelentă, dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan a fost unul dintre decanii de vârstă ai pneumologiei sătmărene, respectat și apreciat de colegii de breaslă din județ și din țară pentru profesionalismul și umanitatea de care a dat dovadă și tot atât de mult de pacienți. Și-a iubit profesia și oamenii, iar acest lucru se reflectă și în cei 45 de ani lucrați la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.
  Una din performanțele profesionale ale domnului doctor a fost realizarea în decursul activității a peste 6.000 de bronhoscopii.
  Și-a început activitatea ca medic ftiziolog la spitalul din Luduș, cu aprofundarea radiologiei – radioscopiei la Clinica TBC din Târgu Mureș, la care se adaugă și anii în care a fost angajat ca extern apoi ca intern în cadrul facultății, cu practică pe mai multe specialități.
  În 1973 revine la Satu Mare. Pentru început activează la Sanatoriul TBC din Bixad, iar din septembrie 1975 și-a început activitatea la Spitalul TBC Satu Mare unde a lucrat până în luna august 2018.
  În perioada 1997- 2003 a fost director al Spitalului TBC Satu Mare.
  S-a pensionat în anul 2002, iar până în 2018, a lucrat la Spitalul de Pneumoftiziologie in calitate de medic pensionar, în contextul deficitului de personal de specialitate. De-a lungul timpului experiența profesională a împărtășit-o generațiilor mai tinere de medici. Prin felul său deschis, dornic de a ajuta, a fost apreciat, iubit și respectat de toată lumea.
  Dr. Pallai a încetat din viață, vineri, 4 decembrie 2020.
  Conducerea și colectivul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare adresează sincere condoleanțe familiei.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndoliate să îi dea mângâiere.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img