More


  VASILE LUCUŢ şi UNICARM – modele incontestabile al succesului românesc

  - Advertisement -

  Complexitatea personalităţii omului de afaceri VASILE LUCUŢ i-a uimit şi pe cei mai puternici oameni de afaceri din lume, în mod special pe aceia din industria cărnii. Românul Vasile Lucuţ, care s-a născut pe plaiurile Ţării Oaşului în localitatea Turţ, a demonstrat că prin muncă, perseverenţă, gândire analitică, ordine şi disciplină de tip occidental se poate ajunge la eficienţă economică şi la un succes ascendent pe tărâmul mediului de afaceri din România. Firma UNICARM este creaţia sa, demnă de o minte plină de secretele nebănuite ale ingineriei economice, ancorată într-o vastă experienţă personală cumulată cu studiile de piaţă de cercetare a marilor afaceri din Europa şi de pretutindeni. Unicarm este asemănătoare unui ,,şirag de mărgele” oşeneşti, pe care antreprenorul Vasile Lucuţ l-a construit cu migală şi prudenţă de-a lungul celor peste 23 de ani de activitate economică. Oamenii de afaceri români au avut bucuria de a urmări periodic edificarea acestei grandioase investiţii, care poartă numele de UNICARM.

  De-a lungul anilor, UNICARM a devenit o afacere prosperă, care a atins cele mai mari performanţe în momentul în care aceasta şi-a câştigat aproape în totalitate independenţa economică. Construirea fabricilor de procesare a cărnii, laptelui, laptelui praf, produselor de panificaţie, îngheţată, conserve a atras după sine construirea reţelei de supermarketuri, dar şi a depozitelor de aprovizionare a acestora atât pe teritoriul judeţului Satu Mare cât şi în alte judeţe ale ţării. La această vastă reţea de desfacere, a produselor alimentare şi nealimentare, se adaugă şi colaborările cu alte magazine şi supermarketuri din lumea industriei alimentare. Pentru a preveni sincopele în ceea ce priveşte aprovizionarea constantă cu carne proaspătă şi produse din carne, omul de afaceri Vasile Lucuţ a înfiinţat o Fermă de animale-model, care numără în prezent peste 2000 de capete de bovine pentru carne, dar şi un depozit de cereale, dotat cu utilaje şi instalaţii performante, care asigură zilnic hrana animalelor.

  În actualitate, în acest an, chiar dacă au apărut imprevizibilele probleme legate de COVID – 19, la nivelul UNICARM au fost realizate investiţii de peste 13 milioane de euro, iar cifra de afaceri aferentă anului 2020 a ajuns la aproximativ 150 de milioane de euro. În constelaţia de aur a reţelei de desfacere a UNICARM au mai apărut 10 supermarketuri, iar numărul acestora va creşte şi în anul 2021. Investiţiile din fiecare an, realizate de omul de afaceri Vasile Lucuţ, au creat noi locuri de muncă, motiv pentru care foarte mulţi români au renunţat să mai plece în străinătate. Una din marile dorinţe a antreprenorului Vasile Lucuţ, pe care a spus-o de mai multe ori, cu diverse ocazii festive, este aceea de a reduce numărul românilor, care ,,aleg calea străinătăţii” pentru a obţine venituri mai bune în vederea îndeplinirii dorinţelor specifice familiilor acestora. Încurajarea mediului de afaceri din România, printr-o fiscalitate relaxată şi un dialog permanent cu decidenţii, ar putea să se finalizeze cu diminuarea semnificativă a exodului forţei de muncă spre alte ţări din Europa sau din lume.

  Foarte multe publicaţii au scris cu respect despre omul de afaceri Vasile Lucuţ ,,la modul superlativ”, realist, şi implicit despre firma UNICARM, în special despre performanţele sale economice. Acest ,,Voievod al Ţării Oaşului”, cum a fost denumit la un moment dat Vasile Lucuţ, a demonstrat ,,prin fapte, nu prin vorbe!”, că în noi, românii, există inteligenţa, hărnicia, curajul şi ambiţia de a demara şi susţine investiţii de neoprit aici, la noi acasă. Dincolo de orice fel de prejudecăţi, ale unor oameni, care poate ,,nu au costruit o casă, nu au plantat un pom şi nu au crescut un copil”, omul de afaceri Vasile Lucuţ ne-a demonstrat şi ne demonstreză că se poate şi la noi, pe meleagurile străbune să dezvoltăm o afacere prosperă de tip occidental, dar ancorată în esenţa tradiţiilor noastre culinare moştenite de la moşii şi strămoşii noştri. Să nu uităm !, dragi cititori, de acţiunile umanitare ale ,,omului de aleasă omenie” Vasile Lucuţ. Toţi am fost martorii sponsorizărilor pe care domnia sa le-a dăruit spitalelor din judeţul Satu Mare, pentru achiziţionarea de aparatură medicală în valoare de sute şi sute de mii de euro. Nu-i putem uita pe copiii bolnavi, pe semeni de-ai noştri aflaţi în suferinţă, care au fost sprijiniţi cu fonduri băneşti în momentele de răscruce când au avut probleme de sănătate. De asemenea, prin intermediul Asociaţiei socio-culturale ŢARA OAŞULUI, prim-vicpreşedintele acesteia, Vasile Lucuţ a contribuit cu fonduri băneşti la: construirea şi definitivarea unor lucrări de cult religios, reînvierea obiceiurilor şi tradiţiilor străbune şi multe alte acţiuni umanitare, care n-au mai fost date publicităţii, din motive de modestie şi credinţă în bunul Dumnezeu.

  La acest sfârşit de an, plin de spaimele pandemiei Covid – 19, omul de afaceri, dar şi prietenul membrilor ,,Marii Familii Unicarm”, a furnizat următoarele informaţii ,,Ziarului Financiar”, din 03.12.2020, în care a spus printre altele: „Anul 2020 a fost foarte greu din cauza pandemiei de Covid-19, dar estimăm că vom avea aceeaşi cifră de afaceri ca anul trecut, în jur de 150 de milioane de euro, însă profitul va fi mai mic…”. LA MULŢI ANI, d-le Vasile Lucuţ! LA MULŢI ANI, ,,Marii Familii Unicarm”… oriunde vă veţi afla în anul 2021!

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img