More


  IMPORTANT: Cum putem cere despăgubiri pentru electrocasnicele arse după pana de curent de vineri din NORD VEST!

  - Advertisement -

   

  Sătmărenii  cărora li s-au defectat aparatele electrocasnice, după pana de curent de vineri după amiază, pot cere despăgubiri în bani de la furnizorul de electricitate.

  Dacă vi s-au stricat aparatele electrocasnice, în urma avariei de curent de vineri după amiază din zona de Nord Vest a țării   puteți cere despăgubiri de la furnizorul de energie electrică. Tot ce trebuie să faceți este să completați o sesizare.

             Așadar, furnizorul de energie poate acorda despăgubiri atunci când deteriorarea aparaturii electrocasnice a intervenit în urma unor evenimente din culpa operatorului de rețea, potrivit enel.ro. Despăgubirile pentru deteriorarea aparatelor electrocasnice se acordă clientului dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii.

  Condițiile care trebuie respectate de sătmăreni, pentru a putea primi daune, sunt următoarele: să aibă un contract de furnizare încheiat pentru locul de consum unde s-a produs defecțiunea și să solicite în scris acordarea despăgubiri.

  În cerere trebuie menționate informațiile următoare: numele titularului contractului de furnizare, adresa locului de consum, date de contact, data la care a avut loc pana de curent care a condus la deteriorarea electorcasnicelor, valoarea estimată a prejudiciului.

  Iată ce e menționat pe site-ul celor de la enel legat de despăgubiri:

  Acordare despăgubiri pentru deteriorarea electrocasnicelor

    Furnizorul de energie poate acorda despăgubiri atunci când deteriorarea aparaturii electrocasnice a intervenit în urma unor evenimente din culpa operatorului de rețea. Despăgubirile pentru deteriorarea receptoarelor electrocasnice se acordă clientului final dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

  1. pentru locul de consum unde s-a produs evenimentul există încheiat contract de furnizare a energiei electrice cu clientul final;
  2. clientul final a solicitat în scris acordarea despăgubirii, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data apariției supratensiunii accidentale.

  În cererea de despăgubire se vor menționa cel puțin următoarele informații:

  • numele titularului contractului de furnizare;
  • adresa locului de consum;
  • date de contact (telefon, e-mail);
  • data la care a avut loc evenimentul care a produs deteriorarea receptoarelor electrocasnice/data luării la cunoştinţă a producerii evenimentului;
  • valoarea estimată a prejudiciului provocat prin deteriorarea receptoarelor electrocasnice.

  Furnizorul de energie, după primirea cererii de despăgubire din partea clientului final și dacă sunt îndeplinite condițiile enumerate mai sus, va solicita operatorului de rețea analiza incidentului reclamat. Ulterior operatorul de rețea va înștiința Enel Energie cu privire la acordarea/neacordarea despăgubirilor, urmând ca în următoarele 3 zile lucrătoare să îți transmitem răspunsul.

  Dacă ești îndreptățit să primești despăgubiri, în termen de 60 de zile lucrătoare trebuie să ne prezinți documentele justificative în vederea calculării despăgubirilor, precum și modalitatea de acordare a sumei stabilite pentru despăgubire (virament bancar sau mandat poștal).

  Procesul de acordare despăgubiri este reglementat prin Ordinul ANRE nr. 177/2015 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea despăgubirilor clienţilor casnici pentru receptoarele electrocasnice deteriorate ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa operatorului de reţea.

  Solicitarea de despăgubire poate fi transmisă prin orice orice canal de comunicare scris. Pentru detalii, verifica pagina Modalități de transmitere a petițiilor.

  PS . Și cei de la electricafurnizare au oferit o adresă unde se pot depune cereri pentru despăgubiri :  Poți transmite solicitarea ta rapid și simplu accesând secțiunea  https://www.electricafurnizare.ro/asistenta/knowledge-base/formular-inregistrare-plangeri/

  sursa foto oradesibiu.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img