More


  DAKAR 2021: Emanuel Gyenes pe podiumul clasei Malle Moto! Azi e zi de pauză…

  - Advertisement -

  Etapa a 6-a a Dakar Rally, ultima înainte de ziua de pauză, l-a readus pe sătmăreanul  Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) pe podiumul clasei Malle Moto, potrivit Mediafax.

  Scurtată de organizatori cu 100 de kilometri, etapa a fost una relativ rapidă, însă și cu porțiuni de dune care au pus probleme. În versiunea nouă, etapa desfășurată între Al Qaisumah și Ha’il a măsurat 518 kilometri, din care 348 pe probă specială.

  Cu timpul de 4 ore, 47 minute și 9 secunde, Mani Gyenes a trecut linia de sosire al 39-lea la Moto și al 4-lea la Malle Moto. Surpriza etapei la Malle Moto a fost francezul Benjamin Melot, care a venit pe 32 la Moto și primul la Malle Moto.

  La Moto, etapa a fost câștigată de Joan Bareda Bort (Monster Energy Honda Team 2021), în timp ce australianul Toby Price (Redbull KTM factory Team) a făcut un salt de pe 4 pe 1, în clasamentul general, în ciuda faptului că a terminat doar pe locul 7 în etapă.

  La general, Gyenes e pe 32 la Moto și pe 3 la Malle Moto. Chiar dacă a avansat pe podium față de locul 4 pe care se situa joi, timpul său față de primul clasat, Maurizio Gerini (Solarys Racing) a crescut la peste 45 de minute, un handicap surmontabil totuși, ținând cont că urmează o zi de odihnă. Mai mult, al doilea clasat, Arunas Gelazninkas (Zigmas Dakar Team) are un avans de doar 4 minute și 24 de secunde.

  După 6 etape s-au decantat favoriții doar la Malle Moto, unde primii cinci concurenți din clasamentul general sunt detașați la aproape 5 ore.

  La Moto, stabilirea unui grup de favoriți nu este relevantă în acest moment al cursei, primii 18 concurenți fiind într-un interval de timp de sub o oră.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img