More


  Remedii naturale pentru hipertensiune arterială

  =

  În ciuda evoluției medicinii, a noilor descoperiri din acest domeniu și a tratamentelor de ultimă generație, starea de sănătate a oamenilor este din ce în ce mai precară și recuperarea mai greoaie. Stresul, mâncarea nesănătoasă din comerț, sedentarismul pe de parte, stilul de viață agitat pe de altă parte sunt doar câteva dintre elementele care acționează negativ asupra sănătății omului modern. Una dintre greșelile comune este că nu există prevenție. Adoptarea unui stil de viață sănătos, efectuarea unui set de analize de bază anual și o atenție sporită la semnalele pe care organismul le trimite sunt metode de prevenție eficiente, mai ales în cazul unor boli precum cele cardiace sau obezitatea. Ce puteți face acasă pentru a afla dacă sunteți în pericol? Cu câteva aparate inteligente puteți să vă verificați semnele vitale periodic sau atunci când vă simțiți rău: măsurați tensiunea arterială în mod regulat, verificați pulsul și saturația de oxigen în sânge, măsurați glicemia.

  Simptomele hipertensiunii arteriale

  Hipertensiunea arterială este o problemă frecventă și se caracterizează printr-o creștere a presiunii sângelui în artere, peste valorile de 140/90 mmHg. Cele mai des întâlnite simptome pe care le încearcă persoanele cu această afecțiune sunt: dureri de cap; greață și vărsături; zgomote în urechi; vertij; bufeuri de căldură; tulburări de vedere; sângerări nazale; oboseală. Din păcate, atunci când apar aceste simptome, nivelul tensiunii este deja extrem de ridicat și bolnavul poate fi în pericol. De aceea este indicat ca fiecare să aibă în casă un tensiometru. Complicațiile care pot apărea în lipsa tratamentului sunt serioase și, printre altele, includ: infarct miocardic, insuficiență cardiacă, accident vascular, anevrisme arteriale, pierderea vederii, tulburări cognitive și de memorie.

  Hipertensiune arterială: cauze și remedii naturale

  Organizația Mondială a Sănătății a publicat câteva statistici cu privire la hipertensiunea arterială: la nivel global, în anul 2016, 19101413 de oameni purtau această povară, dintre care 8864898 de sex masculin și 10236515 de sex feminin. Cauzele sunt dintre cele mai diverse. De la afecțiuni cardiace, apnee în somn și afecțiuni ale tiroidei, la consumul de alcool, droguri, tutun sau medicamente. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să adoptați un stil de viață sănătos: renunțați la fumat, reduceți cantitatea de alcool și cafea,  reduceți cantitatea de sare din alimentație, reduceți consumul de grăsimi din alimentație, evitați stresul și practicați o activitate fizică regulată.

  Iată câteva remedii naturale:

  1. Ardeiul iute este un vasodilatator puternic și îmbunătățeste circulația sanguină.
  2. Apa de nucă de cocos este bogată în potasiu și s-a demonstrat că ajuta la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale.
  3. Ovăzul. Potrivit studiilor din ultimii ani, dacă este consumat în mod regulat, ovăzul poate reduce tensiunea arterială cu până la 5%.
  4. Usturoiul este un medicament natural puternic. Antifungic și antibacterian, acesta contribuie și la reducerea în mod normal a valorilor colesterolului și diminuează tensiunea arterială.
  5. Bananaeste un fruct bogat în potasiu și benefic pentru sănătatea inimii.
  6. Smoothiuri naturale. Diferitele combinații dintre lamâie, apă de cocos, pătrunjel și fructe de pădure contribuie la menținerea unei tensiuni normale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img