More


  PROMISIUNE. Centura Sătmarului, gata în acest an

  - Advertisement -

  Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a prezentat, în cadrul primei sale conferinţe de presă, de la învestire, proiectele de infrastructură care vor fi finalizate în acest an şi acelea care vor intra în execuţie. Printre proiectele ce vor fi finalizate în acest an se numără și Centura municipiului Satu Mare.

  Regim de drum expres
  Potrivit ministrului Cătălin Drulă, printre proiectele ce vor fi finalziate în acest an se numără și Șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare, care va regim de drum expres.

  Ccentura oraşului Satu Mare va avea 12 km în regim de drum expres , având o platformă de 22 m, în loc de 26 m în cazul unei autostrăzi, are o bandă de acostament, dar nu are o bandă de urgenţă completă.

  80% din lucrări, finalizate
  Constructorul Centurii Sătmarului, Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL. a apăsat pe accelerație, iar lucrările avansează vizibil anul trecut. Astfel, circa 80% din lucrări sunt finalizate.

  Noul pod peste Someș, cu o lungime totală de 695 de metri, este aproape de finalizare și ar putea fi dat în folosință chiar în primăvara acestui an. De asemenea, pasajul denivelat peste calea ferată Satu Mare – Oradea și drumul spre Sătmărel (de la Km 6) are montate complet elementele prefabricate din beton și armăturile metalice peste care se va turna stratul final de beton. Pasajul denivelat peste DN 19 Satu Mare – Carei (de la Km 9) are montate elementele prefabricate din beton.

  Investiție de peste 300 de milioane de lei fără TVA
  ”Varianta de Ocolire Satu Mare” este o investiție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și are ca termen de execuție sfârșitul lunii iunie 2021.

  Proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare are o valoare contractuală de 304.790.869,19 lei fără TVA.

  Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare, în lungime de 19,54 km, are prevăzută o perioadă de execuție de 23 luni (5 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) și o perioadă de garanție de 24 luni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img