More

    Baschet feminin : Antrenament cu…presa pentru CSM Satu Mare! Declarații optimiste la mijloc de sezon!

    Antrenamentul de vinery dimineață de la sala LPS a fost pentru baschetbalistele de la CSM Satu Mare ca un soi de ”ziua porților deschise pentru…presă. A fost o conferință de presă altfel, o oră în care reprezentanții presei sportive din Satu Mare au putut asista la ședința de pregătire și au putut realiza interviuri cu jucătoarele echipei antrenate de spaniolul Miguel Lopez .

    E o atmosferă foarte bună la echipă după un tur bun în care CSM ul a terminat pe doi . Echipa s-a calificat și în Final 4 Cupei României iar obiectivul e acela de a câștiga măcar un trofeu intern în acest an. Trupa noastră a pierdut un singur meci în actualul sezon, 69-80 pe terenul campioanei , Sepsi, echipă ce a evoluat în preliminariile Euroligii și care în această lună va organiza o grupă de FIBA Europe Cup.

    A revenit acasă Claudia Pop-Cuic, Adina Pop o altă sătmăreancă, traversează o perioadă bună a carierei, americancele Bria Goss, Erica Covile și Patricia Nright se simt excelent la Satu Mare , la fel și Marina Solopova, lituanianca ce a revenit în Sătmar după două sezoane la Seăsi și în Franța…Andreea Huțanu, căpitanul echipei e la un pas de a căpăta bulletin de Satu Mare iar junioarele U23  Alina Podar și  Carla Popescu sunt deja și jucătoare de bază la Națională. În plus , miza e pe tinere…Anisia Croitoru, Laura Bota, Ana Pop și Delora Pricop sunt la 17 și respective 15 ani viitorul acestei echipe. Un singur regret apare, deocamdată…acela că meciurile sunt fără spectator…

    Antrenorul Miguel Lopez speră totuși ca turneul final al Cupei României să fie adus la Satu Mare iar la sala LPS să fie și spectator în cel mai scurt timp…

    Iată câteva din declarațiile date vineri…

    Adina Pop: Începutul de an 2021 regăsește echipa CSM Satu Mare într-o notă foarte bună, mai ales după ultimul turneu pe care l-am avut la Sepsi. Deși nu am venit victorioși de acolo, a fost un meci foarte bun și se poate mult mai bine. S-a demonstrat că dacă jucăm ca o echipă, cu siguranță o să facem o figură foarte frumoasă. Cu noul sistem a fost ciudat de la început. Cel mai rău lucru, ne este dor de fani! Ne-ar plăcea să fie alături de noi, dar ne conformăm cu situația. Este ciudat și obositor să joci două zile la rând. Dar preferăm să jucăm decât să stăm. Pandemia a afectat mulți sportivi. Este greu să stai deoparte de teren, să nu te poți antrena, așa că noi apreciem că, totuși, se joacă campionatul. Este un sezon ok, dar este clar că sunt două favorite, noi și Sepsi. Celelalte echipe sunt destul de bune, dar noi suntem favorite. Pentru următoarele locuri aș spune că se bat Aradul, Brașovul, Clujul. Îmi doresc să luăm capionatul în acest sezon.

    Claudia  Cuic (Pop): Mă bucur să fiu aici! Da, am o fiică de trei luni și de aceea am ales să joc acasă pentru că este mult mai ușor având și ajutorul familiei, soțul este aproape, oarecum în perioada aceasta, pentru mine familia este pe primul loc. Nu pot să-mi pun lumea în cap și să mă duc în Turcia, sau în altă parte, așa că Satu Mare este o opțiune foarte bună pentru mine și sper să și câștigăm campionatul de data aceasta. Evident nu sunt în cea mai bună formă a mea, dar profit de situația cu Covidu, este o parte pozitivă pentru mine deoarece mă ajută să-mi intru în formă, mai avem încă o lună până vom juca în Cupa României, ceea ce este foarte bine pentru mine. Pot să am anumite antrenamente, unele meciuri ca să pot să intru în formă. Deocamdată am făcut foarte puține antrenamente ca să pot să mă pronunț despre echipa CSM Satu Mare, nu cunosc încă campionatul, dar mi se pare o echipă bună, închegată. Cu siguranță avem puncte la care trebuie să muncim mai mult ca să putem să obținem acel titlu. Deocamdată, cu CSM avem contract până la finalul sezonului, după care vom vedea. Dacă totul de curge bine poate vom prelungi și pe anul următor. Dar nu se știe deocamdată nimic. Deocamdată nu știm când jucăm, dar cu siguranță la Cupa României voi juca.

    Bria Goss: Îmi place aici în Satu Mare! A fost puțin mai greu cu acomodarea din cauza restricțiilor anti-Covid. Este un oraș frumos și chiar dacă nu ne-am întâlnit cu spectatorii, am avut parte de o primire călduroasă din partea colegelor și a persoanelor din staff-ul tehnic. Până acum, sezonul a fost destul de interesant. Din nou, din cauza pandemiei. Echipa s-a omogenizat și tot creștem. Începutul de sezon a fost unul foarte bun, devenim tot mai puternici și mai buni. Campionatul are echipe valoroase, puternice. Noi încercăm să ne dezvoltăm, ne antrenăm continuu și nu contează cu cine jucăm, noi încercăm să dăm totul pe teren la fiecare meci. La Sfântu Gheorghe am avut un început foarte bun, dar un joc are multe momente și contează cum le gestionezi. Sunt curioasă cum ne vom descurca la meciul următor.

    Maikel Lopez: Mă simt foarte bine în Satu Mare! Este un oraș care îți intră în suflet. Am fost aici și în urmă cu doi ani și chiar dacă am mai avut contract în China, am ales să revin aici. Începem încet, încet să ne găsim pe teren. Avem o echipă competitivă. Este un club care are obiective mărețe, iar dorința de joc se simte la jucătoare, chiar la antrenamente. Atmosfera este foarte bună. Am știut că va fi greu primul meci cu Sepsi, fiind o echipă care s-a întărit pentru Euroligă. Fiind la primul meci direct  din sezon, chiar dacă nu am câștigat, ne-am propus să ne ridicăm la nivelul lor. Recunoaștem că ne lipsește publicul din Satu Mare. Este foarte important! În urmă cu doi ani, la prima mea experiență aici, ne-a împins mereu de la spate. Dacă întâmpinam unele probleme, spectatorii ne ajutau să trecem peste ele. Sigur că mi-aș dori să fie și acum spectatori în tribune. Dar sunt conștient de pandemie, am trăit-o chiar de la început în China. Ne-am dori ca la meciurile din playoff să avem fanii alături, mai ales la Final 4 – Cupa României, fază finală pe care vrem să o aducem la Satu Mare.

    Andreea Huțanu: Este un sezon diferit pentru noi, în primul rând pentru ca fanii nu pot fi alături de noi, sistemul competițional s-a schimbat foarte mult. Este foarte greu pentru noi jucând două meciuri unul după altul, dar ne-am adaptat destul de repede. Sincer, primul meci cu Sepsi a fost mai bun decât mă așteptam. În ultimele sezoane, primele meciuri cu Sepsi le-am pierdut la o diferența mai mare. Tind să cred că este un pas înainte pentru noi și, de ce nu, anul acesta să câștigăm Cupa și campionatul.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE