More


  DEZVOLTARE. Proiecte unul și unul la Moftin

  - Advertisement -

  Chiar dacă 2020 a fost un an greu, conducerea Primăriei Moftin a continuat să deruleze proiectele care vizau dezvoltarea comunei. Pentru 2021, la Moftin vor fi derulate proiecte unul și unul, toate având același scop: creșterea nivelului de trai al populației, dar și siguranța acestora. potrivit celor afirmate de primarul Gheorghe David.

  Proiect pe cooperare transfrontalieră pentru situațiile de urgență
  Unul dintre aceste proiecte este realziat transfrontalier și care vizează situațiile de urgență. Potrivit primarului Gheorghe David, prin acest proiect, în valoare de 600.000 de euro doar pentru comuna Moftin, vor fi realizate o serie de lucrări și vor fi achziționate autospeciale pentru protecția cetățenilor comunei.

  “Nu avem comunicare oficială ,insă am câștigat un proiect pe cooperare transfrontalieră pentru situațiile de urgență, un proiect care a fost depus anul trecut în februarie, împreună cu parteneri din Ungaria și din Ucraina, un proiect de aproximativ 600.000 de euro partea noastră, partea română, care presupune o mașină de pompieri medie ca si capacitate 4.000 de l de apă și 800 l de spuma, o hală de aproximativ 400 de metri pătrați pentru depozitarea acestor echipamente, două pompe de mare capacitate cu motoare termice, respectiv pe motorină, diguri gonflabile de aproximativ 200 m liniar și echipament complet pentru 20 de voluntari.

  Hala, pe lângă partea de depozitare, are și compartimente pentru birou, pentru comunicare, cu tot ce trebuie pentru un serviciu semipermanent”, precizează primarul Gheorghe David.

  Era foarte necesar să existe așa ceva la Moftin
  “Opt sate,exploatări de gaz, de 12.000 H de teren arabil, incendii de vegetație tot a doua zi. Fără mașină este foarte greu, chiar dacă suntem aproape de Carei. Avem opt opt localități și tot timpul sunt probleme.

  Suntem la al doilea proiect pe situații de urgență, a mai depus un proiect pe care nu am reușit să-l finantam, dar totuși nu ne am lăsat păgubași, in condiții puțin mai grele, fiind vorba de trei parteneri, legislatii diferite, Ucraina nu este un U.E. ,nu este atât de simplu, însă mergem mai departe.

  La marea majoritate a proiectelor, suntem partenerul lider răspunderea este aproape sută sută la sută a noastră”a mai adaugat primarul David Gheorghe.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img