More


  ALERTĂ!!! Suntem din ce în ce mai puțini

  - Advertisement -

  Din păcate, numărul populației din municipiul Satu mare dar și din comunele apropiate este în ușoară descreștere. Potrivit bilanțului pe 2020 al Direcției de Evidență al Persoanelor de pe lângă Primăria municipiului Satu Mare, anul trecut, numărul nașterilor a fost mai mic decât cel al deceselor. În schimb, cel al căsătoriilor a fost aproape dublu față de cel al divorțurilor.

  Cu aproape 200 mai multe decese decât nașteri
  Pe parcursul anului trecut, Direcția de Evidență a Persoanelor de pe lângă Primăria Satu mare a eliberat 2.246 de acte de naștere, ceea ce înseamnă că tot atâtea nașteri au fost înregistrate. Desigur, au fost eliberate aproape 5.000 de certificate de naștere, dar diferența au fost acte eliberate pentru cei care și-au pierdut acest document.

  În schimb, în aceeași perioadă de timp, aceeași instituție a eliberat 2,441 certificate de deces. Dintre cei decedați, 16 au fost minori.

  La un calcul simplu, putem observa că în 2020, în municipiul Satu Mare și localitățile apropiate arondate Direcției de Evidență a Populației, au fost cu 195 mai multe decese decât nașteri.

  Numărul căsătoriilor, dublu față de cel al divorțurilor
  Tot în aceeași perioadă de timp, potrivit bilanțului Direcției de Evidență a Persoanelor Satu Mare, au fost înregistrate un număr aproape dublu de căsătorii, comparativ cu divorțurile. Au fost înregistrate, astfel, 405 căsătorii și 260 de divorțuri.

  În ceea ce privește divorțurile, aceastea s-au desfășurat sub mai multe aspecte. S-au înregistrat 94 de Certificate de divorț emise de birourile notariale publice și operate în actele de stare civilă, 133 de Sentințe de divorț emise de instanțe judecătorești și operate în actele de stare civilă, și nouă administrativă24Sentințe de divorț străine operate în baza aprobării M.A.I. – D.E.P.A.B.D. București. Totodată, au mai fost înregistrate și 24 de cereri de divorț pe cale administrativă.

  14 sătmăreni și-au schimbat numele
  Demn de remarcat este și faptul că 14 sătmăreni și-au schimbat numele, în timp ce alți zece au renunțat la cetățenia română.

  Totodată, au mai fost înregistrate 39 de Declarații de recunoaștere a paternități date în fața ofițerului de stare civilă și șapte adopții.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img