More


  ALERTĂ!!! Chefurile de Crăciun și Anul Nou readuc pandemia în județ

  - Advertisement -

  În ciuda faptului că autoritățile au atras atenția populației cu privire la măsurile de prevenție anti-covid, sătmărenii se pare că nu au ținut cont de ele. Petrecerile de Crăciun și Anul Nou nu au făcut altceva decât să facă să explodeze numărul cazurilor noi de COVID-19 în județ. Cum era și normal, zilnic sunt raportate decese ale celor confirmați cu coronavirus.

  210 cazuri noi
  În ultimele trei zile, la nivelul județului Satu Mare au fost raportate 210 cazuri noi de COVID-19. Astfel, marți au fost raportate 54 de cazuri, miercuri – 76 de cazuri, iar joi – 80 de cazuri noi.

  S-a ajuns astfel la un total de 7587 cazuri confirmate de la începutul pandemiei și până în prezent. Rata de îmbolnăvire în județ a ajuns, în prezent, la 1,43 la mia de locuitori, și este în continuă creștere.

  Patru decese
  Demn de remarcat este și faptul că, în aceeași perioadă de timp, au fost raportate patru decese ale persoanelor confirmate de COVID-19.

  Două dintre decese au fost raportate marți, și câte un deces miercuri, respectiv joi.

  La un calcul simplu, dacă din numărul total de infectați confirmați scădem cele 6.826 de vindecări raportate, precum și cele 136 de decese, ajungem la concluzia că, în prezent, în județul nostru mai sunt active 635 cazuri de coronavirus.

  Vinovate, petrecerile de Crăciun și Anul Nou
  Dacă înainte de Crăciun erau confirmate 2025 de cazuri zilnice noi, după sărbătorile de iarnă putem constata că numărul acestora s-a triplat. Putem constata ușor că ne aflăm la trei săptămâni de Crăciun și două săptămâni de Anul Nou. Este exact perioada de incubare a coronavirusului. În această situație se poate trage o singură concluzie: petrecerile organizate, pe ascuns, de Crăciun și Anul Nou au făcut să explodeze, la propriu, numărul de cazuri noi de COVID-19 în județ.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img